3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Hora satului la Dobridor

Fiii satului Dobridor s-au intilnit ieri pentru a sarbatori cei 105 ani trecuti de la punerea pietrei de temelie a Bisericii „Sfintul Nicolae“ din localitate. Cu aceasta ocazie, Caminul cultural a gazduit o expozitie de tablouri a pictoritei amatoare Nuti Popa, o insignografie cu obiecte de valoare apartinind Elenei Vladut, o expozitie de oua incondeiate si goblenuri purtind semnatura Osinetei Giscan si o alta expozitie, de carti si publicatii despre satul Dobridor, despre oamenii celebri nascuti in acest sat, ca Nicolae Lungu – compozitor, dirijor si profesor, generalii Petre Dumitrescu si Iacob Filimon, dar si profesori universitari, invatatori si preoti formati in matca localitatii. In continuarea traditiei, in locul cunoscut ca „Fintina Icoanelor“, a avut loc Hora satului.

95 de posturi vacante in invatamintul gorjean

95 de locuri au ramase libere in invatamintul gorjean si urmeaza sa fie ocupate de profesori suplinitori. La redistribuirea posturilor ramase vacante pot participa si cei care nu au sustinut examenul de titularizare, dar intiietate vor avea cei care s-au prezentat la titularizare. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Gorj au precizat ca printre cei care s-au interesat de ocuparea acestor locuri sint si tineri care s-au intors de la masterate pe care le-au urmat in strainatate.

Instanta a hotarit reprimirea firmei Lexi Star la licitatia „Cornul si laptele“

Tribunalul Gorj a hotarit vineri ca firma Lexi Star sa fie reprimita la licitatia electronica pentru Programul „Cornul si laptele“, care urmeaza sa se desfasoare astazi. Societatea a fost exclusa de la licitatie in urma unei preselectii organizate de o comisie condusa de presedintele Consiliului Judetean Gorj, Gheorghe Grivei. Patronul societatii Lexi Star, Alexandru Lupulescu, l-a acuzat pe Grivei de faptul ca a favorizat o alta firma contracandidata, Gat Mat Prod, administrata de omul de afaceri Gheorghe Sucitu. Lupulescu a dezvaluit ca inainte de preselectie Sucitu i-ar fi oferit 100.000 de dolari ca sa se retraga de la licitatie. Patronul de la Lexi Star a sustinut ca a fost exclus prin jocuri culise, in spatele firmei Gat Mat Prod fiind persoane influente de la nivelul judetului Gorj. Alexandru Lupulescu a contestat in instanta si la Consiliul Judetean Gorj decizia de excludere. Consiliul judetean a respins contestatia, dar Tribunalul Gorj a dat cistig de cauza firmei Lexi Star, anulind decizia de excludere de la licitatie. Hotarirea este cu recurs.

Cinci tineri, tilhariti la Telesti

Cinci tineri au fost tilhariti saptamina trecuta la bazinul cu apa termala din localitatea Telesti. Ei au fost surprinsi de agresori chiar in timp ce faceau baie si au fost loviti cu cabluri electrice groase si amenintati cu cutitele. Tinerii au ramas fara bani, telefoanele mobile si haine. Politia a prins doar trei dintre agresori, in timp ce al patrulea a fost dat in urmarire. Tilharii provin din rindul comunitatii rudarilor din Buduhala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS