10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii afaceristi mai au de asteptat

Tinerii afaceristi mai au de asteptat

Luna noiembrie a anului trecut a venit cu promisini deosebit de incurajatoare pentru tinerii cu virste cuprinse intre 18 si 35 de ani si care doresc sa inceapa o cariera de antreprenoriat. In urma unor statistici efectuate in peisajul economic romanesc, doar unul dintr-o suta de tineri demareaza o afacere pe cont propriu. Ca urmare a acestor statistici, Agentia pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, in colaborare cu Banca Comerciala Romana, a prezentat o oferta atragatoare pentru tineri, potrivit careia acestia ar putea beneficia de ajutor financiar in valoare de 10.000 de euro cu o dobinda de maximum 5 %, pentru 100 de proiecte viabile de afaceri.

Cursurile din Craiova ar fi trebuit sa debuteze de mai bine de un an si trebuia sa se desfasoare in institutiile de invatamant superior de stat sau in sediul prefecturii. Cu toate astea, nici Universitatea si nici primaria nu aveau habar de aceste cursuri. „Oferta“ se prezinta si pentru 2004 in mod similar: cu o diferenta: creditele au scazut de la 10.000 de euro la jumatate, in schimb, dobinda a crescut de la „maximum 5 %“ la 6 %.

Desi presa anuntase ca si Craiova este pe lista celor sapte orase care trebuia sa beneficieze de oferta, pina la aceasta data BCR nu stie nimic.

„Nu am auzit de aceasta oferta niciodata, poate ca este in curs de derulare si vom afla si noi de ea“, a precizat Irinel Caldaruse, de la Departamentul de afaceri al BCR. Pina atunci, tinerii „afaceristi“ mai au de asteptat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS