13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Craiova actioneaza trei bande de spargatori

In Craiova actioneaza trei bande de spargatori

In Craiova, au avut loc, in perioada 19-27 iulie, sase furturi si tentative de furturi din locuinte. Din cercetarile efectuate, politistii au ajuns la concluzia ca este vorba despre trei grupuri care actioneaza independent. Politia crede ca doua grupuri de spargatori de locuinte sint alcatuite din craioveni, al treilea fiind format din persoane care nu locuiesc pe teritoriul judetului Dolj. Zona favorita a hotilor este centrul civic al orasului. Apartamentele vizate apartin unor persoane cu posibilitati materiale peste medie si „loviturile“ se dau mai ales in timpul zilei. Acest lucru denota faptul ca spargatorii isi urmaresc victimele, le cunosc foarte bine programul si orele cind nu este nimeni in apartament si actioneaza in consecinta. Calea Bucuresti, in special blocurile R10, M13, 17A, L14, au fost blocurile „favorite“ ale hotilor. Hotii lipesc bucati de hirtie pe vizoarele usilor. Daca observati acest lucru, fiti cu ochii in patru! Hotii sint pe aproape! Usile de buna calitate, geamurile tip termopan si aparatele de aer conditionat sint citeva „indicii“ de care hotii se folosesc atunci cind isi aleg apartamentele pe care le vor „opera“. Hotii prefera obiecte de mici dimensiuni, dar valoroase: bijuterii, aparatura electronica performanta si, bineinteles, bani. Aceste obiecte pot fi foarte usor plasate si greu de recuperat, pentru ca sint vindute la preturi mult mai mici decit valoarea lor reala amatorilor de chilipiruri. Politistii atrag atentia craiovenilor ca nu este bine sa pastram in casa obiecte de valoare si sume mari de bani. Pentru unii craioveni, lipsa de prevedere s-a finalizat cu o paguba de 400.000.000 de lei (atit in lei, cit si in valuta), cit si cu furtul obiectelor de mare valoare. Spargatorii nu fac mofturi: nici casele nu scapa, trei locuinte fiind si ele jefuite. Una dintre ele chiar in miezul zilei, in timp ce proprietarii dormeau linistiti, cu usile deschise.

Masuri de siguranta pentru perioada in care lipsim de acasa

Inainte de a parasi locuinta, asigurati-va ca ati incuiat usile si ferestrele! O yala montata in plus va poate scuti de „musafirii“ nepoftiti. Depuneti-va obiectele de valoare la loc sigur, de preferat cutiile de valori ale bancilor. Daca parasiti locuinta in timpul noptii, lasati radioul, televizorul sau o lumina aprinsa. Acest lucru ii deruteaza pe spargatori.

Daca plecati in concediu, nu spuneti vecinilor, ci doar unuia in care aveti incredere. Acesta va avea grija sa mai arunce o privire si la usa dumneavoastra din cind in cind, iar, daca va auzi zgomote suspecte in locuinta dumneavoastra, va alerta politia. Invatati-i pe copii sa nu lase usile deschise, sa aiba grija unde pun cheile, in nici un caz sub presul de la intrare. Sa nu pofteasca in casa persoanele straine care incearca acest lucru sub diverse pretexte. In cazul va dati seama ca locuinta unui vecin este atacata de hoti, sunati imediat la politie. Din relatarile martorilor, se pare ca hotii care actioneaza in Craiova sint barbati tineri, avind constitutii atletice. In ultima perioada, echipele mobile politienesti care patruleaza in oras s-au inmultit, in vederea reducerii infractiunilor de acest tip. Politia va sfatuieste sa cunoasteti numele politistului de proximitate din zona in care locuiti, precum si al sectiei de care apartineti. Telefoanele politiei la care puteti apela in astfel de cazuri sint: 955- IJP Dolj, la sectiile de care apartineti ori la Politia Craiova: 414.121.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS