12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMEC are datorii de sapte miliarde catre profesorii doljeni

MEC are datorii de sapte miliarde catre profesorii doljeni

Cadrele didactice care au participat la examenul de bacalaureat si la concursul de titularizare nu si-au primit banii pentru munca depusa in comisii, supraveghere, evaluare etc., sustine Constantin Rada, presedintele filialei Dolj a FSLI, Ministerul Educatiei avind datorii la Dolj de aproape sapte miliarde de lei.

Profesorii evaluatori de la bacalaureat au primit, cu intirziere, doar o parte din bani, in timp ce cadrele didactice supraveghetoare nu au primit nimic. Profesorii evaluatori din invatamintul preuniversitar care au fost in comisii mixte cu universitarii au avut parte de acelasi „tratament“.

Constantin Rada, presedintele filialei Dolj a FSLI a spus: „Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint face un apel catre colegii nostri de a nu mai participa la urmatoarea sesiune de bacalaureat din acest an si la nici un examen ori concurs inainte ca sindicatele din invatamint sa negocieze cu Ministerul Educatiei si Cercetarii modul de plata a acestor examene“.

Deoarece nici pina in prezent cele aproape sapte miliarde de lei nu au sosit la Dolj, Rada spune ca FSLI este pusa in situatia de a actiona Ministerul Educatiei in instanta, pentru a cere inclusiv daune pentru profesori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS