14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevistii foamei au primit 8,3 miliarde de lei

Grevistii foamei au primit 8,3 miliarde de lei

Printr-o decizie irevocabila, Curtea de Apel Craiova a obligat lichidatorul judiciar MICROFINANCE SRL sa plateasca 8,3 miliarde de lei celor 181 de angajati disponibilizati in 2003 de la VAGMAR Craiova, fara salarii compensatorii.

Toti cei 181 de salariati ai SC VAGMAR au fost disponibilizati la inceputul lui 2003, dupa ce intreprinderea a intrat in lichidare judiciara si activele societatii au fost vindute pe bucati.

De atunci, acestia nu au primit nici un ban cu titlu de salariu compensatoriu, desi sustin ca in urma valorificarii activelor s-ar fi obtinut circa 70 de miliarde de lei, 10% din aceasta suma fiind incasata de lichidatorul judiciar, SC MICROFINANCE SA Craiova. Dupa nenumarate audiente la autoritatile locale, fostii salariati s-au adresat instantelor de judecata. Pe 10 iunie 2004 au pierdut primul proces la Tribunalul Dolj, au formulat apoi recurs. La inceputul acestei saptamini, 14 dintre ei au intrat in greva foamei in fata Prefecturii Dolj. Actiunea radicala de protest aleasa de grevisti a fost de scurta durata. Doua zile mai tirziu (15 iulie), Curtea de Apel Craiova a admis ca fondat recursul formulat de Sindicatul Liber VAGMAR Craiova si a obligat firma lichidatoare MICROFINANCE SRL la plata sumei de aproape 8,3 miliarde de lei cu titlul de plati compensatorii catre cei 181 de disponibilizati. Decizia pronuntata de instanta este irevocabila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS