10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrganizatiile patronale - nemultumite de noile cote de impozitare

Organizatiile patronale – nemultumite de noile cote de impozitare

Organizatiile patronale din tara sint nemultumite de modificarile aduse de Ministerul Finantelor impozitului pe profitul reinvestit si celui pentru contributiile sociale. Dupa discutii, care au durat mai multe luni, ministerul a dat de inteles patronatelor ca va accepta pentru anul 2005 propunerile acestora de eliminare a impozitului pentru profitul reinvestit si reducerea contributiilor sociale. Valentin Cristea, presedintele Consiliului Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CLIMM) Craiova, a declarat ca noile impozite propuse de minister nu vor avea nici un efect pentru imbunatatirea mediului economic.

„Noi am cerut in nenumarate rinduri reducerea cu 10-15% a contributiilor sociale, nu numai cu 2%, cit vrea ministerul, pentru ca actualele impozite sufoca activitatea agentilor economici. Am cerut acest lucru, luind in calcul si impactul pe care il va avea asupra IMM-urilor intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Cu actualul nivel de impozitare, firmele romanesti vor face cu greu fata concurentei externe. Le este greu acum, dar dupa 2007“, a precizat Valentin Cristea.

Scutirea de la plata impozitului pe profit a fost o alta promisiune facuta patronatelor si neonorata de minister. „Desi ne-au promis ca vor elimina impozitul pe profitul reinvestit, pentru ca firmele sa-si poata dezvolta afacerile, ministerul s-a razgindit dupa aceea“, a mai spus presedintele CLIMM. Organizatiile patronale sint insa multumite de reducerea impozitului pe profit, de la 25%, la 19% si de mentinerea amortizarii accelerate. Ministerul a modificat numarul de transe de impozitare a veniturilor, acestea scazind de la cinci la trei, desi patronatele cerusera o cota unica de impozitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS