29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComedie cu actori din Balteni si victime din politie

Comedie cu actori din Balteni si victime din politie

Comuna linistita, infiintata de curind, in care doar din cind in cind cite un spinzurat mai tulbura linistea si visele satenilor. Sau, asa cum s-a intimplat marti seara, cite un satean care a ajuns departe in viata si mai vine in vacanta, in comuna natala, cu masina de Timisoara.

Ion Ciocodan, de 40 ani, din Balteni – Olt, se intorcea de la prasit, insotit de prietenul sau, Nicolae Eremia, „cules“ de pe drum. Orele erau intirziate, oamenii- obositi, de munca, dar si de bauturica luata la bord pina la 23.45, asa ca nu prea si-au dat seama ce li se intimpla.

Pe drumul national, in curba, s-au trezit cu o mindrete de Renault peste ei, care le-a pus calul jos in citeva secunde, iar Eremia a fost azvirlit din caruta. Timisoreanul Sorin Adrian Badita, de 31 de ani, intrase cu masina pe contrasens, lovind in plin calul omului si umplindu-l de singe. Frumusetea de masina a ramas fara parbriz si alte parti componente, soferul, fara lobul urechii, iar ocupantii atelajului, speriati de moarte si unul dintre ei cu ceva rani la umar.

Nu mult a durat pina lumea a inceput sa se stringa in zona si sa strige: „Sariti, moare, nu mai are mult, i s-a facut rau!“

„Am sarit sa-i ajut si el mi-a dat cu blana in cap“

Saritor din fire, Iulian Stoica a iesit sa vada ce se intimpla. „L-am vazut pe cel din caruta ca se zbatea, facuse spume la gura. M-am aplecat sa vad ce-a patit si m-am trezit ca celalalt (Ion Ciocodan – n.r.) mi-a dat cu blana de la caruta in cap. A crezut ca sint soferul masinii. A venit imediat salvarea, ne-a luat pe toti si ne-a dus la spital. Asa m-am ales cu cinci copci. Acum ma gindesc daca o putea fi acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, ca eu am certificat de la medicina legala“, spune Stoica, hotarit sa nu-l ierte.

Dar cu politistul ce-ati avut?

Cei implicati in evenimente au fost dusi la Spitalul Judetean Slatina. Singura care a ramas sa boleasca intr-o curte din vecinatatea locului accidentului a fost iapa lui Ion. Seful de post din comuna, Cornel Florea, chemase intre timp echipajul de la Politia Rutiera, care i-a insotit la unitatea sanitara. Totul bine si frumos pina la destinatie, cind, in curtea spitalului, carutasul, Ion Ciocodan, s-a trezit c-ar mai avea el ceva de impartit si cu agentul principal Tudor Daniel Matei, sosit de la Slatina sa-i insoteasca la spital pentru prelevarea probelor biologice. Asa ca s-a intors pe neasteptate catre politist si i-a aplicat lovitura de gratie, acolo unde doare mai tare.

Seful de post declara ca atit soferul, cit si carutasul erau sub influenta alcoolului, lucru usor de observat cu ochiul liber. La prima vedere, soferul Renaultului este vinovat, insa organele competente se vor pronunta doar dupa finalizarea cercetarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS