16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinematograful Alutus din Slatina va fi reamenajat

Cinematograful Alutus din Slatina va fi reamenajat

Noii patroni vor investi aproape un miliard de lei in reparatii

La inceputul lunii iunie, cinematograful Alutus din Slatina a fost inchis pe o perioada nedeterminata. Impreuna cu acesta au fost inchise si celelalte doua cinematografe care mai functionau in judet: Central din Caracal si Dunarea din Corabia. Elena Stancu, fosta directoare a Romania Film-sectia Olt si care se va ocupa de cinematograful slatinean, a spus ca situatia a fost rezolvata prin interventia noilor patroni.

„Alutus a fost preluat de compania GLENDALE si va face parte din lantul international de cinematografe GLENDALE, care are filiale in toata lumea. Zilele trecute am fost instiintati de noua conducere ca cinematograful va fi redeschis si va continua sa prezinte filme. Mai exact, cinematograful se va redeschise oficial vineri. In paralel cu difuzarea de filme vom face reparatii la grupurile sanitare, care vor fi complet schimbate. Adevaratele lucrari de modernizare vor avea insa loc in luna august, cind vom inchide sala de cinema timp de aproximativ o luna. In aceasta perioada vom reamenaja integral sala de cinema: din cele peste 400 de scaune vor ramine doar 350, care vor fi inlocuite cu altele noi, tapitate, toate aduse din SUA. De asemenea, va fi montata si centrala termica. Pe scurt, spectatorii vor gasi si la Slatina, incepind din toamna, conditii civilizate de vizionare a filmelor, similare cu cele din marile cinematografe ale tarii“, a spus Elena Stancu.

Reversul medaliei: creste pretul biletelor

Firma care reprezinta compania GLENDALE in Romania, SC QUALITY CINEMA SRL Bucuresti, nu este la prima achizitie de acest gen in tara. Cinematografele din mai multe orase importante (Constanta, Braila, Galati, Pitesti, Bucuresti, Zalau, Drobeta Turnu Severin etc.) au fost, la rindul lor, preluate de aceasta firma si transformate in afaceri de succes. Unul din cele mai cunoscute exemple il reprezinta cinematograful Glendale din Capitala (fostul Cotroceni), primul cinematograf privat din tara dotat cu sistem de sonorizare digital (DTS), cu aer conditionat si aparate speciale cu spray avind rolul de a reimprospata aerul, centrala termica proprie, instalatii sanitare fotoelectrice si bar.

Si la cinematograful Alutus din Slatina se vor efectua lucrari importante: parchetul va fi schimbat, la fel si scaunele, vor fi amplasate masute cu fotolii chiar in interiorul salii de cinema, pe margine, unde spectatorii ce-si vor dori mai multa relaxare o vor putea gasi aici prin servirea de bauturi alcoolice si racoritoare, iar la intrarea in sala de cinema va fi amenajat si un bar. Si aparatura de proiectie va fi schimbata in timp cu una performanta.

Toate investitiile care se preconizeaza a fi derulate la Slatina vor depasi suma de un miliard de lei. Pentru amortizarea investitiilor s-a luat deja o prima masura: pretul unui bilet va deveni de miine 50.000 de lei pentru adulti, copiii beneficiind de o reducere de 50%. Si orele de difuzare a filmelor s-au schimbat. De luni pina joi inclusiv, fimele se vor difuza incepind de la orele 15.00, 18.00 si 21.00, iar in week-end, primul spectacol va incepe la ora 12.00, urmind ca restul programului sa se deruleze conform orelor mentionate anterior. Noii patroni au promis totodata ca si la Slatina se va ajunge in situatia de a se prezenta filme in premiera. Redeschiderea cinematografului slatinean va fi marcata prin prezentarea uneia din cele mai controversate si de succes pelicule din istoria cinematografiei, „Patimile lui Hristos“, care va fi insotita apoi de „Troia“ si „Kill Bill: vol. 2“. Cit priveste soarta celorlalte doua cinematografe din judet, acestea vor ramine inchise pina cind cineva se va arata interesat de o afacere in acest domeniu, care in alte tari numai falimentara nu este.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS