10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGheorghe Paunescu mai vrea o data

Gheorghe Paunescu mai vrea o data

Gheorghe Paunescu, actualul primar al municipiului Slatina, se pregateste sa candideze din nou. Pentru un al treilea mandat consecutiv. Cei doi ani de dinainte de ascensiunea lui pe comodul fotoliu de primar nu se mai pun, lucrurile plutind in ceata, ca si in cazul presedintelui Iliescu, care nici el nu stie cite mandate a domnit: doua, doua si jumatate… In cei zece ani de cind este primar (1994-2004), actualul edil a facut multe… pentru el. Ici-colo, cind s-a putut si, mai ales, cu ce s-a putut, a ajutat si orasul: mai o scara de garsoniere, mai o benzinarie sau o strada plombata, mai un trotuar.

De aproape o saptamina a adoptat „strategia strutului“: nu raspunde la provocarile adversarilor politici sau la telefoanele ale caror numere nu le cunoaste, nu mai apare atit de des la televiziunea locala… La prima vedere, planul adoptat de actualul edil „suna“ bine, dar are si riscurile sale. Caci oamenii se pot gindi la faptul ca primarului ii este teama de orice confruntare si ca se simte cu musca pe caciula pentru nerealizarile, deloc putine, din aceasta decada.

Cu viluta la spinare

Printre realizarile pe care Paunescu nu inceteaza sa le trimbiteze la orice intilnire oficiala, la loc de cinste se afla dotarea tuturor unitatilor scolare din oras cu centrale termice. Nu sufla insa o vorba despre cei 80.000 de slatineni care de aproape noua ani nu au apa calda si nici caldura in apartamente. Abia prin ’96, an electoral, oamenii au primit apa calda, dar, coincidenta, minunea a avut loc cu ocazia alegerilor locale. Totul a durat exact doua saptamini. Slatina este singurul municipiu resedinta de judet din tara ai carui locuitori nu beneficiaza de aceste minime facilitati. Cind este intrebat, inginerul horticol ajuns primar da vina tot pe oameni: „Noi, primaria, i-am intrebat daca mai vor caldura si apa calda in sistem centralizat, dar nu au mai vrut ei“.

Concret, daca este sa-l iei la bani marunti, Paunescu nu-ti poate vorbi despre cine stie ce realizari. In zece ani, la un buget egal cu al Aradului sau al Pitestiului (in medie, cam 600 de miliarde de lei pe an!), investitiile nu se poate spune ca nu exista. Locurile de joaca au fost inlocuite cu benzinarii, spatiile verzi au fost eliminate unul cite unul. Dupa zece ani de domnie, Paunescu nu a fost in stare sa creeze in Slatina o alternativa pentru petrecerea timpului liber, indiferent ca ar fi fost vorba despre Padurea Strehareti, un cinematograf decent, un parc, un teatru sau orice altceva. Nimic! Cu o exceptie insa: cartierul Beverly Hills (in spatele Palatului de Justitie), loc unde este amplasata si viluta primarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS