5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNotorietatea baronului de Gorj a trecut oceanul

Notorietatea baronului de Gorj a trecut oceanul

• Petre Bumbaru, cel care l-a ajutat pe Mischie sa intre in posesia armei de vinatoare aduse din Elvetia, a fost trimis in judecata de Parchetul Gorj pentru fals si inselaciune • Prin declaratii false, Bumbaru a pus mina pe proprietatile din Bucuresti si Gorj ale boierului Grigore Schileru, in defavoarea adevaratei mostenitoare, Ariane Helene Dind, cetatean canadian
• Aceasta s-a adresat procurorului general al Romaniei, plingindu-se ca nu-si poate recupera imobilul din Dobrita pentru ca Bumbaru se bucura de sprijinul lui Mischie • Bumbaru este si beneficiarul unui fond PHARE cu care a transformat conacul din Dobrita al boierului Schileru in casa de petreceri pentru PSD

Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj l-a trimis in judecata saptamina trecuta pe Petre Bumbaru pentru ca, folosindu-se de declaratii false, a intrat in posesia unui imobil din Bucuresti, care a apartinut boierului Grigore Schileru. Dindu-se unic mostenitor, Bumbaru a obtinut si conacul de la Dobrita-Gorj al boierului Schileru, in care s-a mutat de mai multi ani. In 1994, Petre Bumbaru, domiciliat la acea data in Montevideo-Uruguay, cu dubla cetatenie, romana si israeliana, a solicitat si a obtinut certificat de recunoastere a calitatii de mostenitor asupra tuturor bunurilor lui Grigore Schileru. Pentru obtinerea acestui certificat, Bumbaru a declarat in fals ca este stranepot de sora al boierului Schileru si unicul mostenitor al acestuia. De fapt, Bumbaru era stranepot de sora al sotiei lui Dumitru Schileru, adevarata mostenitoare fiind Ariane Helene Dind, cetatean canadian. In baza acestui certificat, Bumbaru a solicitat instantei retrocedarea imobilului situat in Bucuresti, pe strada Intrarea Romei nr.3 si evaluat la multe miliarde de lei. Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a admis cererea formulata si a constatat ca Petre Bumbaru este proprietarul imobilului, hotarire ramasa definitiva prin neapelare. In anul 1998, Parchetul de pe linga Curtea de Apel Bucuresti a promovat o actiune civila, prin care solicita anularea certificatului de mostenitor si cerea sa se constate ca unicul mostenitor este Ariane Dind.

Bumbaru a girat cu imobilul pe care l-a vindut apoi unui italian

Contactata de chiriasii pe care Bumbaru incerca sa-i scoata afara din imobilul din Bucuresti, Ariane Dind a inceput sa faca demersuri pentru a-si recupera proprietatile, casa din Bucuresti si conacul Dobrita, din care are dreptul la doua treimi. Desi imobilul din Bucuresti era in litigiu, Bumbaru a incercat sa obtina un credit de la EXIMBANK, pe care intentiona sa-l garanteze cu casa. Banca a refuzat acordarea creditului. Ceea ce nu a reusit la Bucuresti Bumbaru a intreprins in Gorj, judetul tuturor posibilitatilor. Pe 29 octombrie 1999, BRD Tirgu Jiu a acordat un credit de doua miliarde de lei societatii FOFO International, apartinind unui controversat om de afaceri gorjean, Florin Balan. Creditul a fost garantat de Bumbaru cu imobilul aflat in litigiu. Mai mult decit atit, incercind sa o impiedice pe proprietara sa-si recapete casa, Bumbaru a vindut-o in anul 2001 unui italian, pe nume Guasti Gianni Marco.

Ariane Dind a aflat ce inseamna numele lui Mischie

Disperata ca societatea FOFO nu-si achitase datoriile, iar banca ii scotea casa la licitatie, Ariane Dind a cerut sprijinul autoritatilor romane. Canadianca a adresat plingeri atit lui Adrian Nastase, cit si procurorului general: „Va rog sa dispuneti cercetarea celor semnalate deoarece interesele oculte si influenta subterana a MAFIEI CASELOR din Romania este recunoscuta, existind riscul compromiterii si de aceasta data a actului de justitie. Totodata, va rog a dispune verificarea tuturor retrocedarilor facute lui Bumbaru Petre in judetul Gorj, unde acesta se bucura de sprijinul lui MISCHIE NICOLAE, facute tot pe baza unui certificat fals de mostenitor“.

„Bumbaru of Dobrita“ de la „ferma agroturistica regala“ cu fonduri PHARE

Relatia lui Bumbaru cu Nicolae Mischie este recunoscuta in Gorj. Prin intermediul lui Petre Bumbaru, baronul a luat legatura, atunci cind a fost in calatorie in Elvetia, cu fratele sau, Eugen Bumbaru, stabilit acolo de mai multi ani. Eugen Bumbaru, frate vitreg cu Petre, i-a facut cadou in 1997 arma de vinatoare pe care Mischie a adus-o in tara fara sa o declare. „Surprinzator“, in 1999-2000, Petre Bumbaru a obtinut un fond PHARE, de 25.000 de euro, prin firma EUROSILVA SRL Dobrita, cu care a amenajat conacul de la Dobrita, o „ferma agroturistica regala“, dupa cum se arata in titlul proiectului de finantare. Se spune ca in imobilul respectiv ar fi fost cazat chiar Regele Mihai, lucru de care Bumbaru este foarte mindru. Conacul se afla si el in litigiu iar canadianca este reprezentata in Romania de Victor Nedrita, unul dintre chiriasii casei din Bucuresti.

Victor Nedrita spune ca la procesele la care s-a prezentat impotriva lui Bumbaru, acesta se lauda in salile de judecata ca se bucura de sprijinul lui Mischie. „De fata cu avocatii spunea ca ne spulbera pentru ca este ajutat de Mischie, cu care se afla in cele mai bune relatii. Mai povestea ca Mischie vine adesea la chefuri la conacul sau din Dobrita, pe care l-a amenajat cu gresie italiana si mobilier scump prin fonduri PHARE. De altfel, pe cartile de vizita ale lui scrie «Bumbaru of Dobrita» de parca ar fi vreun baron“, a spus Victor Nedrita, mandatarul Arianei Dind in Romania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS