10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu fost batuti cu crucile din cimitir

Au fost batuti cu crucile din cimitir

Doi tineri din cartierul craiovean Brestei au fost snopiti in bataie cu crucile din cimitirul Bobonete de o gasca de adolescenti care au vrut sa-i tilhareasca

Florin Lautaru, de 16 ani, a fost duminica in vizita la unchiul sau, care locuieste in cartierul craiovean Brestei, in apropierea cimitirului Bobonete. Pe la ora 18.00 s-a hotarit sa plece, iesind in statia de autobuz din dreptul cimitirului. O gasca formata din sase adolescenti s-a apropiat de el. „Scoate toti banii pe care-i ai la tine!“, i-au zis smecherii de cartier, inconjurindu-l. Speriat, Lautaru a reusit sa scape cu fuga, ducindu-se inapoi la rudele sale si povestindu-le ce i se intimplase. Varul lui, Doru Demetrescu, s-a hotarit atunci sa-l insoteasca inapoi in statia de autobuz, ca sa-l pazeasca de potentialii agresori. Nu si-a inchipuit nici o clipa ca va incasa o bataie sora cu moartea.

Zona Brestei, fieful gastilor de cartier

In statie, cei doi baieti s-au intilnit cu gasca adolescentilor care il acostasera mai devreme pe Lautaru. „Ce aveti, ba, cu asta, ca e si el amarit? De ce va luarati de el?“, atit a apucat sa le zica Doru Demetrescu, deoarece cei sase au inceput sa il bata. „Amindoi baietii, dar mai mult Doru, au luat bataie cu niste scinduri dintr-un gard si cu crucile rupte de agresori din cimitirul Bobonete. Au dat in ei pina s-au plictisit, apoi batausii au plecat. Am sunat la politie, dar politistul care a venit a zis ca baietii sa se duca intii la medicul legist ca sa-si scoata certificate medico-legale, ca nu-i costa nimic. Cind s-au dus acolo, luni, au aflat ca, de fapt, trebuie sa plateasca cite 360.000 de lei fiecare. De unde atitia bani…“, a declarat Ion Huidila, de 60 de ani, unchiul celor doi baieti agresati.

Huidila spune ca toti cei sase batausi – nici unul neavind implinita virsta majoratului – isi fac „rondul“ zi de zi prin zona cimitirului Bobonete si se agata de trecatori, fara sa fie deranjati. „Pe unii ii stiu si eu, iar politistii au zis ca ii cunosc, dar ca trebuie sa faca cineva reclamatie impotriva lor. Acu’, ca sa facem reclamatie, nepotii mei trebuie sa-si scoata certificatele medico-legale, sa dea bani pe ele. Poate sa dea bani si la un avocat, ori noi n-avem bani de dat, ca oricum nu cistigam nimic. Da’ politia, zic eu, n-ar trebui sa patruleze prin zona si sa le ceara socoteala astora, care rup crucile din cimitir si se iau de trecatori?“, intreaba, retoric, Ion Huidila.

Localnicii care trec prin cimitirul Bobonete pot observa aproape zilnic, imprastiate printre morminte, bucati din crucile celor decedati si inmormintati acolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS