22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrajituri stricate la patiseria RIO din Craiova

Prajituri stricate la patiseria RIO din Craiova

Magazinele alimentare si patiseriile craiovene par sa nu ia in serios sanctiunile primite, desi au fost amendate de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj pentru nerespectarea calitatii produselor comercializate. Este si cazul patiseriei RIO, fosta Pati Sport, de linga Piata Centrala din Craiova, cu antecedente in acest sens, de unde doua cliente au cumparat ieri prajituri stricate. „Am cumparat doua prajituri Exotica. Dupa ce am luat prima inghititura, ne-a venit greata. Crema din prajitura avea gust de unt stricat. Cind am intrebat-o pe vinzatoare, ne-a spus ca prajiturile sint foarte proaspete si sa luam cu incredere. Cind am plecat, nu ne-a dat nimeni bon fiscal, asa cum era normal“, se pling clientele pagubite. Prezenti imediat la fata locului, inspectorii OJPC Dolj au gustat din prajiturile cu pricina, constatind gustul acru si rinced.

„Prajiturile prezinta modificari organoleptice, probabil din cauza ca, inchizind si deschizind vitrina frigorifica, a crescut temperatura. Ciudat este ca doar prajiturile incriminate au acel gust stricat. Celelalte sint bune“, a declarat Dumitru Ionescu, inspector in cadrul OJPC Dolj.

De vina este reteta

Patroana patiseriei Rio, Angela Georgescu, nu a avut o explicatie plauzibila. „O fi din cauza esentelor sau a fructelor. Am mai avut astfel de cazuri, cind, din cauza ananasului pe care l-am pus in prajituri, acestea au capatat un gust ciudat. Prajiturile acestea le-am primit astazi (ieri – n.r.). Cred ca era ceva gresit in reteta“, a declarat mirata patroana patiseriei. Cu aceasta ocazie, inspectorii OJPC au descoperit ca avizul de insotire a prajiturilor cu pricina nu avea certificat de calitate si ca produsele expuse in vitrina nu aveau gramajul afisat. „Pentru neregulile constatate, unitatea va primi o amenda cuprinsa intre cinci si 30 de milioane de lei“, a mai declarat Dumitru Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS