16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlexandru Glavan, primarul administrator sau administratorul primar?

Alexandru Glavan, primarul administrator sau administratorul primar?

Alexandru Glavan, primarul comunei Bechet, devenita din 7 aprilie oras, a reusit sa-si pastreze asociatia agricola ca varianta pentru ziua cind nu va mai fi ales, desi nu era legal. „Valea Dunarii“ este denumirea societatii pe care a infiintat-o imediat dupa lichidarea CAP prin transfer de bunuri colective si prin luarea in arenda a peste 700 de hectare de teren arabil pe care a incercat sa-l lucreze cu ajutorul Agromecului, desfiintat si el ulterior. De mai multi ani, cei care si-au dat terenurile in asociatia „Valea Dunarii“ nu primesc nici un fel de plata, de fiecare data fiind invocate conditiile meteorologice nefavorabile, care nu permit obtinerea unor productii indestulatoare. Cum, necum, primarul a reusit sa rostuiasca sute de milioane de lei prin vinzarea de active, bani pe care i-a depus la banca si pe care sustine ca-i va imparti cindva la oameni.

Primarul Bechetului, Alexandru Glavan, este acuzat de mai multi concetateni de-ai sai ca, pe perioada cit si-a exercitat mandatul de primar, ar fi condus si societatea agricola „Valea Dunarii“ in calitate de administrator. Oamenii spun ca ar fi numit pe un oarecare Ion Voinea in postul de administrator, persoana care a preferat sa culeaga capsuni in Spania. Desi numirea administratorului este de competenta Adunarii Generale a Asociatilor, Ion Voinea a fost facut administrator in Drumul Diului. Alexandru Glavan este acuzat ca ar fi inchiriat suprafete mari de teren din asociatie la rudarii din localitate pentru o chirie de trei milioane de lei pe hectar. Oamenii zic ca banii de chirie nu sint nominalizati niciunde si ca el impreuna cu contabila de la asociatie ar dispune de ei.

Glavan crede ca tuturor ne cinta greierii in calciie!

Primarul Bechetului a spus ca la inceput au fost 780 de hectare de teren arabil pe care s-a infiintat asociatia amintita. A devenit administrator pentru ca avea experienta in condusul unui CAP. Fabrica de conserve a fostului CAP, care avea si o locomotiva pe abur, a intrat in patrimoniul asociatiei cu toate utilajele existente. De curind, Alexandru Glavan a vindut fabrica unui investitor din Craiova, care obtinuse o finantare SAPARD si care o pierdea daca nu dovedea ca are spatiul pe care se voiau facute investitiile.

„Am vindut cu 1,2 miliarde de lei fabrica si am primit de la cumparatorul Dorel Stoica numai 400 de milioane de lei. Restul pina la 1,2 miliarde de lei il va achita cind vom termina litigiul legat de pamintul din jurul fabricii, care constituie cai de acces. Banii pe care ni i-a dat Stoica sint la banca, la Dabuleni, si ii vom distribui asociatilor cind se va achita toata suma. Am luat si cele doua milioane pe hectar date de guvern si ii avem tot in cont la banca. O sa-i dam la proprietari si-i vom scadea din ceea ce li se cuvine lor la sfirsit de an. Am inchiriat si pamint la rudari contra sumei de trei milioane de lei hectarul. Ce sa facem, sa lasam pamintul nemuncit?“, a spus primarul Bechetului.

Acesta, desi nu recunoaste ca mai este administrator la societatea agricola „Valea Dunarii“, nu poate demonstra cu nici un document ca Adunarea Generala a Asociatilor s-a tinut si ca prin hotarirea ei s-a dispus schimbarea administratorului. Daca ar fi asa cum zice, atunci nu se explica faptul ca si-a permis sa vinda fabrica de conserve de legume, ca si-a permis sa inchirieze pamint care nu-i apartine si multe alte lucruri pe care oamenii din Bechet au inceput sa le strige in gura mare. Poate ca primarul crede ca tuturor ne cinta greierii in calciie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS