21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLarisa isi intretine familia din premiile cistigate la atletism

Larisa isi intretine familia din premiile cistigate la atletism

• Larisa Stamatoiu, nascuta in aceeasi localitate cu Lidia Simon si Constantina Dita, aduce bani in casa din premiile pe care le primeste alergind • Larisa a cistigat mai multe medalii nationale, reusind sa asigure provizii pentru iarna familiei sale

O tinara atleta legitimata la Clubul Sportiv Pandurii Tirgu Jiu este intretinatoarea familiei sale, care se compune din cinci persoane. Pentru ca mama si tatal sau nu au locuri de munca, banii pe care ii aduce Larisa reprezinta singura sursa de venit pentru familia Stamatoiu din Turburea – Gorj.

Tinara, de doar 16 ani, a cistigat de la sfirsitul anului trecut mai multe premii, dintre care unele la concursuri nationale, acumulind aproximativ sapte milioane de lei din recompensele obtinute. Toti banii au fost dusi familiei sale, Larisa fiind cea care a reusit sa cumpere provizii pentru iarna. „Din banii ei am cumparat fasole pentru iarna si ce am mai avut nevoie. Singurul venit al familiei il reprezinta alocatiile copiilor“, a spus tatal Larisei.

Descoperita de Constantina Dita

Cariera Larisei Stamatoiu a inceput la Scoala din Turburea, unde fata alerga in concursuri organizate pe plan local. Talentul sau a fost remarcat la un concurs organizat de Constantina Dita, care a observat ca Larisa promite sa devina o adevarata atleta. Fata a cistigat atunci locul I la faza judeteana. Au urmat o medalie de aur si doua de bronz la campionatele nationale de scolari si juniori de la Craiova si Bucuresti. Larisa Stamatoiu este legitimata la Clubul Sportiv Pandurii si primeste din partea acestuia cazare si masa gratuite.

Antrenorul Ion Bura spune ca Larisa a dat dovada de un talent deosebit. „E talentata si a confirmat acest lucru. Stiu ca are unele probleme in familie si cred ca singura sa sansa este sportul“, a spus antrenorul. Cea mai mare dorinta a Larisei este sa obtina o pereche de adidasi cu cuie, de care are nevoie la antrenamente. Desi acestia i-au fost promisi initial de primarul din Turburea, fata a ramas in cele din urma fara pantofii de sport. „I-am promis, dar contabilul de la club nu mi-a dat o hirtie in care sa se vada cit costa. Nu pot sa-i dau bani asa, de la mine“, a spus Teodor Iloiu. Pina cind va primi adidasii, Larisa se multumeste sa foloseasca o pereche purtata de altii. Ea spera sa devina o atleta renumita, cel putin la fel de buna precum Lidia Simon sau Constantina Dita, care provin tot din localitatea Turburea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS