6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCertificatele de stagiu vor inlocui cartile de munca

Certificatele de stagiu vor inlocui cartile de munca

Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj va distribui asiguratilor, incepind cu 1 mai, certificatele de stagiu pe 2001. Acestea ii dau posibilitatea salariatului sa stie daca sumele virate de angajator la bugetul asigurarilor sociale coincid cu cele inscrise pe statul de plata, precum si punctajul acumulat in anul respectiv.

Din lipsa spatiului de depozitare, cele 130.000 de certificate de stagiu se vor elibera mai intii societatilor mari din Craiova, care au peste 200 de salariati, apoi celor care au mai putin de 200 de angajati, iar societatile cu angajati putini vor fi programate si anuntate cind sa-si ridice certificatele de la sediul CJP. Angajatorul va ridica in numele salariatilor, pe baza unui proces-verbal de predare-primire, toate certificatele de cotizare. „Patronul are obligatia sa imparta salariatilor certificatele. La cererea asiguratului, certificatul de cotizare se poate elibera in orice perioada a anului“, a declarat Paraschiva Stanculescu, sef Serviciu stagii de cotizare din cadrul CJP Dolj.

Certificatul de stagiu va inlocui in timp cartile de munca si in prima etapa va cuprinde datele aferente perioadei 1-04.2001 si 31.12.2001 pentru toti asiguratii privind evidenta nominala a lor, contractele si declaratiile de asigurare. Emiterea certificatului se face numai pentru asiguratii care au cel putin trei luni de stagiu de cotizare in perioada sus-mentionata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS