12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUREX Rovinari va intra in lichidare judiciara

UREX Rovinari va intra in lichidare judiciara

• Dupa ce, in presa, au aparut chitantele cu donatiile catre PSD Gorj, patronul Alexandru Crisan s-a mai „imbunat“ si a vorbit la telefon cu liderii grevistilor • Finantele Publice Gorj au inaintat la Tribunalul Gorj o actiune de reorganizare judiciara a UREX

Angajatii UREX Rovinari au protestat si ieri in curtea uzinei impotriva conducerii care nu le-a mai achitat salariile de trei luni. Peste 800 de angajati au refuzat sa mai intre la lucru, asteptind un semn de bunavointa din partea patronului Alexandru Crisan. Vineri, manifestantii au blocat drumul care leaga orasele Rovinari si Craiova, fiind nevoie de interventia jandarmilor. Restantele salariale se ridica in prezent la peste 15 miliarde de lei, insa Vasile Gosa, liderul sindicatului muncitorilor din cadrul UREX, a precizat ca a discutat cu conducerea uzinei ca macar cinci miliarde de lei sa fie virate in contul salariilor. Acest lucru ar insemna achitarea la zi a lefurilor pe lunile ianuarie si februarie.

Actiune la Tribunalul Gorj

Vasile Gosa s-a intilnit ieri la Tirgu Jiu cu prefectul Eugen Vilceanu si cu directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Gorj, Dumitru Udroiu. Dupa citeva ore de discutii, Dumitru Udroiu a inaintat la Tribunalul Gorj o actiune de reorganizare judiciara a uzinei de reparatii din Rovinari. UREX are debite de peste 400 de miliarde de lei la Finante. In plus, atit UREX, cit si firmele lui Crisan au beneficiat in repetate rinduri de reesalonari la plata debitelor catre bugetul de stat. „Imbunat“ de aparitia in presa a unor articole care relatau despre donatiile facute de firmele sale din Brasov catre PSD Gorj, patronul UREX a vorbit la telefon cu liderii de sindicat de la uzina. „Am vorbit intr-adevar la telefon cu el si i-am explicat ce se intimpla la UREX. Oamenii mor de foame si nu mai au incredere in nimeni. Am insistat ca macar cinci miliarde de lei sa fie achitate pentru lunile ianuarie si februarie. Directorul UREX, Ion Burlacu, este alaturi de oameni si incearca sa gaseasca solutii pentru plata salariilor. Nu stim cit va mai sta la uzina, intrucit este in perioada de preaviz de 30 de zile“, a declarat Vasile Gosa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS