24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatronii doljeni refuza sa angajeze persoane de etnie roma

Patronii doljeni refuza sa angajeze persoane de etnie roma

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj (AJOFM) organizeaza vineri Bursa locurilor de munca pentru persoanele de etnie roma. Actiunea va avea loc numai in municipiul Craiova.

Salariatii agentiei au inceput deja sa contacteze agentii economici care pot oferi posturi pentru aceasta categorie de persoane. Desi statul acorda anumite facilitati, nu putini sint patronii care se feresc sa inainteze o oferta in acest sens, adica aceia care nu doresc sa angajeze romi.

Pina ieri, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj a depistat numai cinci locuri de munca pentru persoanele de etnie roma.

Daniela Neagoe, director executiv adjunct al AJOFM Dolj, a declarat ca au fost contactati 19 agenti economici, dar numai doi au confirmat participarea. Motivele pentru care patronii doljeni nu doresc sa angajeze persoane de etnie roma sint diverse. Cel mai des invocat motiv este faptul ca romii nu sint statornici si nu prezinta incredere. Un altul se refera la calificarea intr-o anumita meserie, lucru cu care nu se pot mindri multi romi. De aceea, ei sint solicitati la munci necalificate, care nu prea sint pe placul lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS