11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlimpiada Nationala de Fizica, dominata de bucuresteni

Olimpiada Nationala de Fizica, dominata de bucuresteni

Elevii participanti la Olimpiada Nationala de Fizica desfasurata la Drobeta Turnu Severin, in perioada 2 -9 aprilie, au fost premiati vineri, in cadrul unei festivitatti care a avut loc la Palatul „Teodor Costescu“. Elevii bucuresteni predomina in topul premiantilor, patru dintre ei obtinind locul intii. Ocupantii locurilor intii sint: la clasa a VII-a – Tudor Ivanescu, din Piatra Neamt, la clasa a VIII-a Mihai Dorin Vidrighin, din Cluj, la clasa a XI-a Floriana Iosif, din Bucuresti, la clasa a X-a Stoica Bogdan, din Bucuresti, clasa a XI-a Teodor Mihai Moldovan, din Bucuresti, si Cristian Proistosescu, din Pitesti, iar la clasa a XII-a Alexandru Mihai Carp, din Bucuresti.

La clasa a XI-a, locul intii a fost ocupat de doi concurenti, care au obtinut acelasi punctaj, 44,37. „Am avut punctaj egal cu colegul de la Pitesti. Concursul a fost interesant, ca de altfel toate olimpiadele nationale. Nu mi s-a parut foarte greu si punctajul a fost destul de mare. Particip din clasa a VII-a si am obtinut in fiecare an premii. Dupa facultate probabil ca o sa plec in strainatate daca nu mi se ofera nimic mai bun“, a spus Mihai Teodor Moldovan, din Bucuresti.

„Am obtinut 44,37 de puncte dintr-un total de 50. Ma bucur pentru reusita. Mai am un an de liceu si apoi voi urma cursurile Facultatii de Fizica din Bucuresti. Dupa facultate nu stiu ce voi face. Ramine de vazut cum vor evolua lucrurile“, a spus Cristian Proistosescu, din Pitesti.

In cadrul aceleiasi festivitati, au fost selectati si cei 20 de elevi care vor alcatui lotul national de fizica, care va reprezenta Romania la olimpiadele internationale de fizica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS