24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrutaresele fac curatenie doar la aparitia inspectorilor OJPC

Brutaresele fac curatenie doar la aparitia inspectorilor OJPC

Aparitia inspectorilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj i-a bagat in priza pe lucratorii de la brutaria SC CONTRACT COM SRL din incinta magazinului BIG din Craiovita Noua. De sub tejghea au fost scoase imediat celofanele si au fost acoperite produsele de patiserie si cosurile cu piine, iar brutaresele au pus mina pe matura si teu si s-au apucat sa stearga pe jos, ca sa vada inspectorii cit de curata este podeaua.

Lucratorii nu au mai avut insa timp sa scoata pachetele de drojdie care erau tinute impreuna cu savarinele si alte prajituri si nici sa faca rost de documentele de provenienta pentru faina.

„Pe linga faptul ca sacii de faina erau depozitati necorespunzator intr-o camera fara aerisire, nici nu se stia de unde provin. Directorul de productie nu avea nici un document de provenienta sau de calitate a marfii. In pardoseala lipsea clopotul de la sifonul de scurgere si mirosul din reteaua de canalizare se simtea si in brutarie“, a declarat Aurelian Toma, inspector de specialitate in cadrul OJPC Dolj. In plus, angajatii nu purtau echipament de protectie.

Mai ieftina cu 2.000 de lei, piinea invechita era comercializata ca „rebut“ si avea mai mare cautare decit piinea proaspata.

Pentru deficientele constatate, patronul societatii SC CONTRACT COM SRL va fi sanctionat cu zece milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS