21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcrivopol, spargatorul de greva

Acrivopol, spargatorul de greva

• Functionarii Primariei Craiova nu au fost informati de liderul sindical
ca federatia la care sint afiliati a fost ieri in greva japoneza • Sindicalistii cer salarii mai mari si un nou contract colectiv de munca

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSAPL) a declansat ieri prima etapa a unor actiuni sindicale ce vor culmina cu o greva generala, pe 26 aprilie, daca guvernul nu le va onora revendicarile. Sindicalistii cer salarii mai mari si incheierea unui nou contract colectiv de munca la nivel de grupuri de institutii (consilii locale si judetene). Ieri, acestia trebuia sa se afle in greva japoneza, intre orele 8.00 si 10.00, actiunea continuind cu o greva de avertisment cu intreruperea activitatii, pe 19 aprilie, si greva generala, in caz ca revendicarile nu le vor fi solutionate. Ca de obicei, functionarii din Primaria Craiova nu au participat la actiune, in parte din cauza liderului sindical, Ioan Acrivopol, care pretinde ca nu a avut timp sa-i anunte de greva japoneza, care trebuia sa aiba loc ieri-dimineata.

Seful de sindicat si-a luat liber in ziua grevei

Ion Acrivopol, seful Serviciului personal si liderul celor peste 300 de functionari, spune ca informarea federatiei cu privire la actiunile sindicale i-a parvenit joi dupa-amiaza, in jurul orei 15.00, fiind prea tirziu ca sa instiinteze personalul. Insa, faxul trimis de FNSAPL a fost inregistrat la primarie pe 14 aprilie, deci cu o zi inainte de data la care Acrivopol pretinde ca l-a primit.

In consecinta, ieri foarte putini functionari stiau ca federatia la care erau afiliati era in greva japoneza. Cit despre liderul sindical Acrivopol, acesta avea zi libera, deoarece fusese de serviciu in institutie. „A fost prea scurt timpul ca sa-i anuntam. Trebuia sa informam si prefectura…, asa ca am considerat ca mai bine nu facem nimic decit sa declansam o actiune compromisa. Ce sa facem daca informarea a sosit tirziu“, s-a scuzat, telefonic, liderul sindical. Acesta a recunoscut ca actul cu pricina facuse o zi pe culoarele primariei, cu toate ca privea o problema de interes pentru salariati. Pentru ca nu a fost de la inceput alaturi de decizia federatiei, liderul sindical spune ca nu va parcurge celelalte etape ale protestului. „Sa mai faca si altii greva, ca noi am facut destul si tot nu s-a rezolvat nimic“, a afirmat acesta. Ion Acrivopol este cel care, in urma cu aproape doi ani, a boicotat un protest similar in Primaria Craiova, la acea data el fiind si vicepresedinte national al FNSAPL. Recent, acesta a declarat ca ar dori sa demisioneze, insa nu este nimeni dispus sa-i ia locul. „Cel putin in actuala legislatura, problemele sindicale nu mai sint o prioritate“, afirmase Ion Acrivopol, membru PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS