11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRetea de hoti anihilata de politistii din Calafat

Retea de hoti anihilata de politistii din Calafat

Politistii au anihilat o periculoasa retea de infractori, autori ai mai multor furturi savirsite pe raza localitatilor Calafat si Poiana Mare.

La inceputul acestei saptamini, pe raza municipiului Calafat au fost inregistrate trei infractiuni de furt comise de autori necunoscuti. In urma unor ample verificari, politistii au reusit sa identifice o adevarata banda de hoti care profitasera de sarbatoarea Pastelui pentru a da mai multe spargeri. Au fost identificati Ion-Claudiu Borolea, de 24 de ani, Constantin Gioaia, de 32 de ani, Remus Scafircea, de 26 de ani, Remus Golumbu, de 25 de ani, Leontin Dudea, de 26 de ani, Ionut Corcoveanu, de 19 ani, Stefan Danciu, de 42 de ani, si un minor de 17 ani, toti din Calafat, care au furat motoare electrice si alte bunuri de la SC DANUBIU SA Calafat, prejudiciul depasind 70 de milioane de lei.

In urma cercetarilor, oamenii legii au stabilit ca banda de hoti mai daduse trei spargeri si pe raza comunei doljene Poiana Mare, fiind retinute in sarcina infractorilor un furt dintr-un magazin, din care luasera marfa in valoare de 14 milioane de lei, si alte doua furturi din gospodariile unor sateni, de unde au luat 50 de tevi de irigat si un aparat de sudura, in valoare de 30 de milioane de lei.

In baza probelor adunate de politisti, Judecatoria Calafat a emis pe numele a doi dintre hoti – Ion-Claudiu Borolea si Constantin Gioaia – mandate de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile, iar ceilalti membri ai bandei sint cercetati in stare de libertate pentru savirsirea infractiunii de furt calificat, riscind fiecare pina la 15 ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS