27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfacerea LUXTEN - Primaria Craiova, reanalizata de inspectorii financiari

Afacerea LUXTEN – Primaria Craiova, reanalizata de inspectorii financiari

Controversata afacere pentru introducerea iluminatului public in Craiova, parafata de municipalitate cu firma LUXTEN LIGHTING COMPANY contra sumei de 12,3 milioane de euro, este verificata din nou de inspectorii Curtii de Conturi. Justificarile primariei la precedentul raport, conform caruia primarul Vasile Bulucea incalcase Legea achizitiilor publice, sint analizate de inspectori care, dupa 3 mai, vor emite un punct de vedere final asupra acestei afaceri.

Curtea de Conturi Dolj concluzionase, la sfirsitul anului trecut, in urma unui control efectuat la Primaria Craiova, ca institutia a incalcat Legea achizitiilor publice atunci cind a semnat contractul cu firma LUXTEN LIGHTING COMPANY SA Bucuresti, firma care se ocupa cu modernizarea retelei de iluminat public in oras, pentru suma de 12,3 milioane de euro. Aspectele sesizate de inspectori vizau faptul ca actul incheiat intre primarul Vasile Bulucea si conducerea LUXTEN avea mai multe neclaritati, printre care lipsa detaliilor care sa justifice financiar platirea acestei sume.

Primaria are alt punct de vedere

La acea data, inspectorii i-au dat primarului Bulucea un ultimatum, prin care i-au cerut sa „suspende“ practicile care contravin reglementarilor legale in vigoare. Chiar Bulucea a recunoscut atunci ca evaluarea s-a facut cam dupa ureche, spunind ca investitia a fost aproximata dupa alte orase, comparabile ca marime, care au apelat la LUXTEN pentru modernizarea retelei de iluminat public. In contrapartida, primaria sustine ca s-a bazat in demersurile sale pe acte normative care-i permiteau sa organizeze un concurs de solutii si nu o licitatie publica, pentru a alege oferta cea mai avantajoasa dintre firmele candidate.

Pozitia municipalitatii este analizata din nou, la aceasta data, de inspectorii financiari care elaborasera precedenta concluzie, conform careia s-ar fi incalcat legea. Dupa 3 mai, cind va avea loc o discutie intre cele doua parti, institutia de control isi va exprima un punct de vedere oficial cu privire la modul in care primaria craioveana si-a pus in ordine contractul incheiat cu firma LUXTEN.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS