11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGindaci in laboratorul unei patiserii din Motru

Gindaci in laboratorul unei patiserii din Motru

Echipaje de jandarmi si inspectori ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au efectuat, in noaptea de miercuri spre joi, o razie care a vizat cinci unitati de alimentatie publica.

In majoritatea cazurilor au fost constatate abateri grave de la respectarea conditiilor igienico-sanitare. Nu existau substante dezinfectante, grupurile sanitare erau improprii, iar paharele si scrumierele erau spalate in lighean. La Motru, clientii unui bar au devenit recalcitranti cind a fost oprita muzica pentru efectuarea controlului. Numai interventia hotarita a jandarmilor a calmat spiritele. Patronii barurilor sfideaza Legea privind comercializarea tutunului si a bauturilor alcoolice catre minori. Au fost confiscate 31 de pachete de tigari de contrabanda, in valoare de peste 700.000 de lei.

Oua cu urme de gainat

Razia a vizat si laboratoarele de patiserie unde se fac prajituri si cozonaci pentru Sarbatorile de Pasti. Ouale folosite pentru prajituri erau cu urme de gainat si erau aduse de acasa de administrator. In mod normal, acestea ar fi trebuit sa fie dezinfectate cu cloramina.

„Se stie ca ouale sint purtatoare de salmonela si trebuie dezinfectate. Prin magazia de faina a unui laborator de patiserie, dar si in locul unde erau depozitate produsele finite erau gindaci. Toate utilajele erau performante, aduse din strainatate. Era mizerie peste tot. Patronii au spus ca au multe comenzi in preajma sarbatorilor si nu au timp de curatenie. Sita de faina era rupta si ruginita“, a declarat Ion Tudor, seful OJPC Gorj. S-a dispus inchiderea temporara, pe o perioada de pina la sase luni, a unui bar si a doua laboratoare de patiserie, amenzile pe care pot sa le primeasca patronii fiind de peste 120.000.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS