11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomii aduna intestinele de miel aruncate la gunoi

Romii aduna intestinele de miel aruncate la gunoi

Foarte atenti ca nu cumva sa fie sacrificati miei in afara tarcurilor amenajate, gardienii publici nu mai au timp sa supravegheze si containerele pline cu materie fecala si intestine de miel. Nestingherite, citeva femei de etnie roma adunau din containere intestinele de miel si le bagau in saci de plastic, chiar sub nasul gardienilor publici. Doua le adunau, iar alte doua carau sacii si-i depozitau intr-o masina parcata la vreo 500 de metri de locul de sacrificare.

Nimeni nu le intreba nimic. Nici macar Gheorghe Calinoiu, seful Pietelor si Tirgurilor Craiova, nu le-a observat, desi a trecut pe linga ele.

Femeile au declarat ca, bine spalate, intestinele strinse din container sint numai bune pentru ciorba de bureti de miel: „Ce are daca le-am luat din gunoi? Le spalam si le bagam in oala“.

„Daca le-au luat pentru consumul propriu nu ar fi nici o problema, fiecare e liber sa manince ce vrea si o face pe riscul sau, insa nu ar fi de mirare daca <<marfa achizitionata din container>>, curatata si spalata, ar fi comercializata citeva ore mai tirziu in pietele craiovene. Politistii si gardienii publici prezenti in punctele de sacrificare ar trebui sa fie mai atenti si sa nu le permita romilor sa ia intestinele din containere“, a declarat Gabriel Ladaru, inspector zonal in cadrul Directiei Sanitar-Veterinare Dolj.

Medicii veterinari avertizeaza oamenii sa nu accepte chilipirurile de la colt de strada, pentru ca nu se cunoaste locul de provenienta a marfii si pot ajunge la spital cu tot felul de parazitoze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS