8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilier local si contabil-sef necalificat demisi din functii

Consilier local si contabil-sef necalificat demisi din functii

Contabilul – sef al Primariei Novaci, care avea o vechime de zece ani in functie, nu avea nici diploma de bacalaureat

Consilierul local Ion Tugurin, din Turceni, a fost eliberat din functie printr-un ordin semnat de prefectul de Gorj, Eugen Vilceanu. Prefectura Gorj s-a sesizat in urma unor articole aparute in presa, care relatau ca Ion Tugurin este si actionar la SC MORARIT si PANIFICATIE SA Turceni, unitate care se afla in subordinea primariei.

Fiind pus sa aleaga intre activitatea de la consiliul local si cea de la firma, Ion Tugurin a preferat sa renunte la scaunul de consilier. Tot in urma unor articole din ziare a fost efectuat un control la Primaria Novaci, unde s-a descoperit ca Vasile Tomescu, contabilul sef al primariei, nu are studii de specialitate si nici macar diploma de bacalaureat. Vasile Tomescu a activat in cadrul primariei zece ani, timp in care nimeni nu a reusit sa descopere faptul ca nu este calificat pe post.

Tomescu a fost demis din functie printr-o decizie a primarului Ion Chiriac. Prefectul Eugen Vilceanu a declarat ca Vasile Tomescu a invatat meseria de la un contabil de specialitate, seful prefecturii explicind astfel perioada indelungata in care fondurile primariei au fost distribuite de o persoana absolventa de scoala generala. Ieri a fost solutionat de catre prefect si cazul de incompatibilitate al primarului din Tismana, Ion Luculescu, acesta fiind si administrator la o firma.

„I-am pus in vedere sa ia o decizie si a venit la noi cu documente din care rezulta ca noul administrator al firmei sale este sotia sa. Oricum, firma nu mai avea activitate de peste patru ani. Nu imi dau seama daca aceia implicati in aceste cazuri de incompatibilitate si-au trecut firmele in declaratiile de interese. Acele plicuri sint inchise“, a declarat prefectul Eugen Vilceanu. Tot in aceasta saptamina a fost eliberat din functie tot din motive de incompatibilitate primarul din Stejari, Constantin Dadulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS