24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBeneficiarii ajutorului social au primit mincarea de Pasti

Beneficiarii ajutorului social au primit mincarea de Pasti

Sute de familii din Tirgu Jiu au primit ieri, ca in fiecare an, masa de sarbatori din mila sponsorilor si din fondurile alocate de la bugetul local pentru actiunile sociale. Cind au venit sa-si ia pachetele de la primarie, in Joia Mare, oamenii au fost intimpinati si cu un spectacol de muzica populara, la care au asistat pina s-au impartit pachetele cu alimente.

Tot mai multe familii de tirgujieni nu pot sa-si procure singure masa de sarbatori. Pentru acest Pasti, Directia de Protectie Sociala Tirgu Jiu a strins sponsorizari si a alocat fonduri pentru aproximativ 1.000 de pachete cu alimente, fiecare valorind citeva sute de mii de lei. Beneficiari au fost cei mai saraci oameni din oras sau cel putin cei care au avut curajul sa se inscrie la ajutorul social sau la cantina saracilor. Pentru cele 750 de persoane care au dosare pentru ajutoare sociale s-au impartit 580 de pachete cu alimente. „Nu putem sa dam fiecarei persoane cite un pachet. De exemplu, pentru o familie cu cinci membri dam trei pachete, in asa fel incit sa-si incropeasca o masa decenta de Pasti“, a spus Teodora Ciobanu, directoarea Directiei de Protectie Sociala Tirgu Jiu. In asteptarea pachetelor, oamenii au asistat la un spectacol de muzica populara.

Ciorba de miel si sarmale la borcan

Pachetele impartite beneficiarilor de ajutor social valoreaza fiecare 230.000 de lei si contin carne, mezeluri, dulciuri, ulei, faina si zahar. Aproape 400 de persoane inscrise la cantina sociala vor primi astazi alimente pentru Pasti. Pe linga alimentele din pachete, cei de la cantina saracilor vor primi si mincare gatita: ciorba de miel, sarmale, friptura. „La cantina sociala putem face pachete mai consistente pentru ca pe parcursul anului facem economii pentru aceste sarbatori“, au spus reprezentantii Directiei de Protectie Sociala Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS