22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu aparut mieii in Slatina

Au aparut mieii in Slatina

Producatorii de carne de miel au luat cu asalt ieri Slatina. Slatinenii s-au dus in cele doua piete autorizate, Zahana si Fratii Buzesti, pentru a vedea care este pretul de vinzare al carnii de miel.

In Piata Zahana, kilogramul de carne de miel se vindea cu 130.000-140.000 de lei. „E cam scump, dar nu avem ce face! La tara nu avem pe nimeni, deci nu ne-a mai ramas decit sa cumparam din piata… Ce am vazut pina acum era de asteptat, mai ales ca nu a fost nimeni in Slatina cu asa ceva. Au venit vinzatorii cu miei si lumea asta astepta“, a spus Liliana Matei, din muncipiu. Precupetii asteptau si ei curiosi sa vada cum se vor derula lucrurile: „Acum am venit, dar se vinde bine. Miercuri am vindut 14 bucati, ieri am vindut vreo zece miei. Lumea ne intreaba ce preturi avem si cumpara de aici, dar altii se duc si in piata din orasul de jos“, a spus Florentina Lungu, din comuna Brebeni. Comerciantii de carne de miel au declarat ca afaceristii din Bucuresti au fost in sate si au cumparat mieii de la tarani cu 75.000 de lei kilogramul. Producatorii de carne de miel s-au plins ca trebuie sa plateasca in fiecare zi pentru ca vind in piata, iar cei care au venit din alte orase au cumparat miei de la tarani, fara sa elibereze vreo chitanta.

In Piata Fratii Buzesti, 110.000 lei kilogramul de carne de miel

In Piata Fratii Buzesti, mieii proaspat taiati, stampilati si inveliti in celofan asteptau clientii. Pentru ca este singura piata din Slatina unde sint permise atit vinzarea, cit si sacrificarea mieilor, ieri erau preturi rezonabile la carnea de miel – 110.000 de lei/kg, dar tariful scadea dupa o negociere scurta.

„Tocmai am venit din Piata Zahana, unde preturile erau mari. Vad ca aici ies mai bine cu citeva zeci de mii de lei la fiecare kilogram de miel. Nu stiam ce preturi voi gasi aici, dar e bine, ca nu am facut drumul degeaba. Imi mai ramin bani sa cumpar ceva in plus“, a declarat Tudor Vasile, din Slatina. In Piata Fratii Buzesti, oamenii care doresc sa cumpere carne de miel pot sa-si aleaga singuri mielul, iar acesta este taiat in fata lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS