11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMulte produse expirate in magazinele satesti

Multe produse expirate in magazinele satesti

Magazinele satesti din Dolj sint murdare si tixite de produse expirate. La vederea echipelor de control ale Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj, vinzatorii au inchis magazinele si au fugit.

In ultimele doua zile, din localitatile Calafat, Dabuleni, Giubega si Galicea Mare au fost retrase de la comercializare zeci de kilograme de mezeluri cu termenul de valabilitate expirat si aflate in stare avansata de alterare, oua aproape clocite, produse zaharoase si fainoase expirate.

„Pur si simplu nu le pasa. Tin bucata de salam in vitrina pina gasesc un fraier sa o cumpere, desi ea este stricata si miroase urit. Produsele sint depozitate necorespunzator, direct pe paviment. Si peste tot este mizerie. Am vazut magazine in care cred ca nu s-a mai dat cu matura de la Craciun“, a spus Dumitru Ionescu, inspector de specialitate in cadrul OJPC.

Patronii magazinelor satesti profita de faptul ca localnicii nu prea au de unde sa cumpere cele necesare in gospodarie si de aceea isi permit sa vinda si produse expirate de patru – cinci saptamini, punind astfel in pericol sanatatea consumatorilor. In doua zile, inspectorii OJPC au aplicat sanctiuni in valoare de peste 30 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS