11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoschetarii se intorc la Spitalul Judetean Slatina

Boschetarii se intorc la Spitalul Judetean Slatina

Din cauza temperaturile scazute de la sfirsitul saptaminii trecute, ambulantele au fost solicitate pentru a aduna de pe strada oamenii nimanui, inghetati si nemincati, unii dintre acestia si sub influenta bauturilor alcoolice.

De la Scornicesti, a fost adus la Spitalul Judetean Slatina, simbata dimineata, Gheorghe Negut, de 45 ani, gasit in stare de hipotermie pe marginea santului. La Unitatea de Primire Urgente a spitalului i-au fost restabilite functiile vitale si a fost diagnosticat: „hemoragie subarahnoidiana; hipotermie“. A fost incalzit, apoi transferat la Reanimare, foarte probabil destinatia finala fiind Centrul de Ingrijire si Asistenta (CIA) Slatina.

In cursul iernii, peste 45 de persoane au fost gasite inghetate pe strazi si aduse la spital. Acestora li s-a facut toaleta, au ramas pentru citeva ore in spital, dupa care au fost trimise pentru refacere completa la sectia de pe str. Draganesti sau la CIA Slatina. Fostul camin de batrini nu are nici el conditii pentru preluarea acestor cazuri, existind doar trei paturi. Dupa doua-trei zile boschetarii sint „repatriati“ in localitatile de bastina, de unde, invariabil, se intorc parcurgind acelasi traseu. Orasul resedinta de judet nu are amenajat un adapost pentru situatiile de urgenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS