8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTestarea nationala - examen mediocru pentru elevii mehedinteni

Testarea nationala – examen mediocru pentru elevii mehedinteni

Simularea testelor nationale si de bacalaureat desfasurata pe 27 martie este o etapa premergatoare examenelor ce se vor desfasura in vara. Prin aceasta simulare s-a urmarit dotarea logistica a unitatilor de invatamint, incadrarea in timpul destinat multiplicarii subiectelor, tipul de subiecte pentru a putea face propuneri in raport de structura lor. De asemenea, se au in vedere continutul programelor scolare pentru examenul de bacalaureat si pentru testarea nationala si rezultatele elevilor obtinute la aceasta testare, pentru a sti ce masuri trebuie luate pentru examenul din vara.

Desi a fost optionala, la testare au participat foarte multi elevi mehedinteni. La testarea examenului national, din 4.011 elevi inscrisi, viitori absolventi ai clasei a VIII-a, s-au prezentat 3.791, reprezentind peste 90 la suta, iar la bacalaureat, dintre cei 2.322 de candidati inscrisi la simulare, s-au prezentat 1.697, adica 77 la suta.

„Impresiile culese de noi de la cadrele didactice si de la participantii la testare au fost favorabile. Absolventii claselor a VIII-a au afirmat ca examenul a avut un grad de dificultate mediocru si ca, in momentul de fata, ar putea sa se descurce la testarea nationala din vara. Participantii la simularea de la bacalaureat si-ar dori ca subiectele sa aiba grade diferite de evaluare, astfel incit candidatii sa poata raspunde si pentru nota sase, si pentru nota zece. Acestia au atras atentia cu privire la volumul subiectelor de la limba si literatura romana, istorie si stiinte. Propunerile venite din partea elevilor si a cadrelor didactice vor fi selectate si inaintate Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, care va tine cont de ele la organizarea examenelor din vara“, a spus Lucian Capitanescu, inspectorul general la Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS