20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParintii fetitei salvate din fintina, cercetati pentru neglijenta

Parintii fetitei salvate din fintina, cercetati pentru neglijenta

Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului Dolj a inceput ieri o ancheta in comuna Castranova in legatura cu incidentul de marti dupa-amiaza, cind un copil de cinci ani, din localitate, lasat nesupravegheat, a fost la un pas de a-si pierde viata dupa ce a cazut intr-o fintina. Daca vor fi gasiti vinovati de neglijenta, mama si tatal copilului risca sa fie decazuti din drepturile parintesti.

Maria Elena Bidireac, de cinci ani, se juca marti dupa-amiaza prin curte, impreuna cu fratiorul ei de trei ani, supravegheati doar de sora lor cea mare, Simona, de opt ani. Fetita s-a urcat la un moment dat pe fintina si, din neatentie, a alunecat inauntru, raminind intepenita la aproape doi metri adincime. Incercarile de salvare au durat mai multe ore, echipajul SMURD chemat la fata locului de mama fetitei trebuind sa scoata copilul cu tot cu tubul in care ramasese intepenit.

Povestea a avut un final fericit, victima scapind doar cu citeva zgirieturi. Maria Elena a fost internata pentru orice eventualitate in Clinica de chirurgie, ortopedie pediatrica a Spitalului de Urgenta Craiova.

„Copilul este bine. Are doar o zgirietura usoara pe partea dreapta, sub coaste. Va mai ramine sub observatie in spital probabil o zi, doua, desi nu este absolut necesar“, a declarat prof. dr. Corneliu Sabetay, seful clinicii.

„Nu ii lasam acasa de drag“

La salvarea copilului a luat parte intreaga comunitate din Castranova. Satenii s-au aratat revoltati de comportamentul parintilor fetitei care, spun ei, nu era prima oara cind isi lasau copiii acasa nesupravegheati, pentru a-si gasi de lucru prin sat si ca, uneori, cite un vecin induiosat de soarta micutilor le mai aducea mincare, pina cind se intorceau parintii acasa.

Mama fetitei, Mihaela Bidireac, de 26 de ani, a recunoscut ca obisnuia sa-si lase copiii acasa nesupravegheati, dar numai pentru a face rost de hrana. „Nu ii lasam acasa de drag. Sintem saraci si abia ne descurcam de pe o zi pe alta. Trebuia sa ma duc dupa mincare ca sa nu-mi moara copiii de foame“, sustine Mihaela.

La sesizarea cetatenilor, Directia pentru Protectia Copilului Dolj a efectuat ieri o ancheta sociala la Castranova, impreuna cu reprezentanti ai primariei din localitate, pentru a vedea conditiile in care traiesc cei trei copii ai familiei Bidireac si daca parintii acestora se fac vinovati de neglijenta. Potrivit primarului Marin Cioc, rezultatele anchetei vor fi aduse la cunostinta sotilor Bidireac in cursul saptaminii viitoare, ocazie cu care vor afla daca copiii lor vor ramine acasa sau vor fi internati intr-un centru de plasament. „Atit mama, cit si tatal copiilor sint alcoolici, insa nu gasesc ca ar fi intelept sa le fie luati copiii. Asa, nenorociti cum sint, sint parinti si isi iubesc odraslele cum se pricep. Copiii sint acum in grija bunicilor lor, care locuiesc tot in Castranova“, a precizat primarul Cioc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS