6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComuna are retea de gaze

Comuna are retea de gaze

La Hurezani s-a inaugurat, la sfirsitul anului trecut, reteaua de gaze a carei constructie a fost demarata in 1996. Investitia a fost facuta prin cofinantare de la bugetul local si fonduri MARR si a ajuns la sapte miliarde de lei.

„Contributia MARR a fost de 120.000 de euro, iar in noiembrie anul trecut s-a inaugurat reteaua care are 17 kilometri lungime. Toate institutiile publice, scolile, gradinita, biblioteca au fost racordate si au acum incalzire centrala. Urmeaza bisericile, unde vom achizitiona trei convectoare. Numai instalarea unui astfel de convector costa 45 de milioane de lei si avem trei biserici“, a spus primarul Gheorghe Cirstea.

Doar doua familii si-au racordat locuintele la reteaua de gaze

Primarul recunoaste ca lucrarea a durat cam mult, dar spune ca, intrucit a fost necesara si o contributie a bugetului local, nu au fost tot timpul bani suficienti. Chiar daca au comuna racordata la reteaua de gaze, doar doua familii din Hurezani beneficiaza de confortul acestui tip de incalzire. Alte 50 de gospodarii au depus proiecte pentru racordarea la retea, dar nu au mai apucat sa realizeze racordarea inainte sa inceapa iarna.

„Problema este ca fiecare familie isi plateste racordarea, iar aceasta difera de la caz la caz. Oricum, ajunge la citeva milioane de lei. Probabil pina iarna viitoare vor fi mai multi care vor avea parte de acest confort“, a mai spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS