12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn gardian public s-a sinucis in curtea DOLJCHIM

Un gardian public s-a sinucis in curtea DOLJCHIM

Politia si Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj incearca sa stabileasca motivele sinuciderii

Un gardian public din Craiova s-a sinucis in noaptea de miercuri spre joi in timp ce se afla in serviciul de paza la SNP PETROM – sucursala DOLJCHIM Craiova. Gardianul Bogdan Gabriel Enachescu, de 24 de ani, a intrat in serviciu miercuri seara, la ora 19.00. Facea de paza la postul nr. 5, din spatele Combinatului Chimic, o zona destul de des vizitata de hotii de metanol, motiv pentru care gardianul avea in dotare si un pistol marca TT, calibrul 7,62 mm. Ieri-dimineata, Enachescu n-a mai aparut la schimbarea turei, fapt care i-a ingrijorat pe colegii de serviciu, acestia plecind sa-l caute. L-au gasit mort, intr-o balta de singe, in sectorul sau de patrulare, la vreo 300 de metri de ghereta pe care o avea la dispozitie.

Gardienii publici au alertat imediat politia si Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, care au inceput cercetarile pentru a stabili imprejurarile in care a survenit decesul. Din cercetari a rezultat faptul ca tinarul s-a sinucis. S-a asezat in genunchi, si-a introdus teava pistolului in gura si a apasat pe tragaci. Glontul i-a traversat calota craniana, moartea survenind instantaneu.

Sinucidere din motive amoroase ori financiare?

Oamenii legii incearca sa stabileasca motivele care l-au impins pe tinarul de numai 24 de ani la acest gest. O prima pista ar fi aceea a sinuciderii din dragoste, organele de cercetare verificind acest motiv ca urmare a unui bilet gasit in ghereta lui, pe care era scris: „Nicoleta, te iubesc“, semnat „Dani“ si datat „21.12.2003“. Asupra sa a fost gasit si un alt bilet, al carui continut nu a facut altceva decit sa-i incurce pe anchetatori: „Fu…, nu fu…, vremea pu… trece!“.

O alta varianta ar fi aceea a sinuciderii din cauza unor probleme financiare deosebite. In acest sens, oamenii legii au descoperit ca Enachescu amanetase mai multe bijuterii, avind nevoie de bani. De asemenea, tinarul gardian public girase un coleg la un imprumut, numai ca titularul imprumutului nu-si platise ratele, iar banca i-a solicitat lui Enachescu sa achite dobinda si ratele restante.

Reprezentantii Corpului Gardienilor Publici (CGP) Dolj sustin ca Bogdan Gabriel Enachescu, angajat din octombrie 2002, nu a primit nici o sanctiune disciplinara si nu a avut altercatii cu colegii. Tinarul poseda aviz pentru port de arma, eliberat de politia doljeana, fiind declarat apt in urma examinarii psihologice, dupa cum a precizat Mariana Neagu, purtatoarea de cuvint al CGP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS