17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Taxatorii din parcari au plan de incasari

Taxatorii care lucreaza in parcarile cu plata din municipiul Tirgu Jiu isi vor pastra locul de munca numai daca realizeaza lunar un plan de incasari. Consiliul local a decis ca, pentru a-si primi salariul minim pe economie, taxatorii trebuie sa incaseze cel putin sapte milioane de lei intr-o luna, in caz contrar suportind penalizari. Daca timp de trei luni consecutiv nu-si realizeaza planul, taxatorii isi vor pierde locul de munca.

Un milion si jumatate, saminta de porumb pentru un hectar!

In depozitul Plafar din Plaiul Vulcanesti se gaseste de ieri la vinzare saminta de porumb certificata pentru agricultori. Un sac de saminta cu 50.000 de boabe calibrate costa 30 de euro plus TVA si ajunge pentru insamintarea unui hectar de teren. Soiul de porumb se alege in functie de conditiile pedoclimaterice pe care cel mai bine le cunoaste specialistul de la camera agricola sau angajatii serviciului de consultanta agricola.

1.000 de abonati, pe intuneric

Sucursala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice detine patru centre de relatii cu clientii, situate in Bailesti, Calafat, Craiova si un centru exterior. La centrul exterior sint inregistrati 1.000 de abonati debransati de la retea, pentru ca nu si-au achitat contravaloarea a 2.500 de facturi. Debransarea se face doar cind au trecut 60 de zile de la data-limita la care se putea achita factura. Actiunea de debransare este in plina desfasurare.

Scutiti de plata abonamentului radio si tv

Abonatii retelei de distributie a energiei electrice pe facturile carora se incaseaza si contravaloarea abonamentelor radio si tv si care se incadreaza in prevederile legale pot fi scutiti de plata abonamentelor. Doritorii trebuie sa depuna la centrele de relatii cu clientii ale Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice un dosar cu urmatoarele documente: trei copii dupa buletinul sau cartea de identitate, doua copii dupa legitimatiile de veteran, revolutionar, decizie de pensionare sau doua cupoane de pensie in original, precum si doua facturi de furnizare a energiei electrice. Scutirea de la plata abonamentelor se face incepind cu luna urmatoare depunerii dosarului.

Primaria Tirgu Jiu a investit 75 de miliarde de lei in scoli

Scolile din Tirgu Jiu au primit anul trecut 75 de miliarde de lei de la bugetul local. Suma a fost utilizata pentru reparatii, investitii si pentru baza materiala. Desi banii sint alocati de primarie, conducerea institutiei se plinge ca nu poate controla prea bine destinatia acestora pentru ca directorii sint subordonati Inspectoratului Scolar. „Directorii nu coopereaza prea bine cu noi. Nu sint interesati ca investitia sa fie mentinuta. In acelasi timp, nici nu pot fi trasi la raspundere de consiliul local, finantatorul investitiilor“, a spus primarul Florin Circiumaru. In Tirgu Jiu exista 54 de scoli, dintre care 48 vor intra intr-un plan de investitii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS