16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanii Uniunii Europene, aruncati pe apa simbetei

Banii Uniunii Europene, aruncati pe apa simbetei

In comuna Alimpesti, prin intermediul unui program MARR, a fost reabilitata o portiune de drum de aproape doi kilometri. Drumul este in panta si pentru balastarea acestuia s-a primit din partea Uniunii Europene suma de 18.500 de euro. In proiect mai era prevazuta si realizarea santurilor si reabilitarea podetelor. Lucrarea lasa de dorit. La prima ploaie, nisipul si pietrisul au fost luate de apa. Santurile au fost facute doar pe o portiune de citiva metri, unde au fost puse si dale, in rest nu au fost nici macar sapate. Lucrarea a fost efectuata de firma LAMERA, din Alunu-Vilcea, si oamenii din comuna spun ca nu se cunoaste nici o imbunatatire a drumului. „Nu se vede nici o schimbare. Nu exista santuri facute si atunci cind a plouat tot nisipiul a fost luat de apa. Oamenii le-au spus celor de la firma sa faca santuri pentru scurgerea apei, dar nu s-a facut nimic“, a declarat Vasile Dumitrescu, un locuitor al comunei Alimpesti.

„Trebuia sa-i las sa stea in namol“

Drumul este in forma de potcoava si asigura acces de la strada principala la biserica. Primarul comunei Alimpesti, Maria Mosor, a declarat ca cei din comisia de receptie a lucrarii au fost multumiti de calitatea drumului. Despre amenajarea drumului pe bucati, primarita spune ca asa era trecut in proiect.„Sa-si mai faca si oamenii la poarta santurile ca este obligatia lor. Daca ploaia a luat balastul de pe drum, nu este vina mea. Era mai bine sa-i las sa stea in namol“, a declarat Maria Mosor, care se afla la al doilea mandat de primar. In acelasi timp, primarita comunei Alimpesti s-a aratat mai interesata sa afle care sint oamenii nemultumiti de realizarile sale decit sa remedieze problemele aparute. „Spuneti-mi cine sint cei care reclama. Sint nebuni la cap. Vreau sa-i stiu si eu!“. Despre comportamentul Mariei Mosor, locuitorii comunei s-au plins, spunind ca, daca incerci sa contesti o decizie a acesteia, usa primariei iti va fi inchisa.

Pentru unii muma, pentru altii ciuma

Daca nu ai sansa sa devii consilier local al comunei Alimpesti, esti „pedepsit“ prin a da mai multi bani la abonamentul de consum al apei. Desi platiti din banii locuitorilor, consilierii locali au dat o hotarire prin care s-au scutit de plata abonamentului la apa. Astfel, din 40.000 de lei pe luna, cit costa abonamentul pentru cetateni, consilierii platesc doar consumul ce depaseste abonamentul. Oamenii din comuna spun ca nici contravaloarea apometrelor nu a fost suportata de consilierii locali, desi au existat multe situatii in care familii fara posibilitati financiare nu au fost racordate la reteaua de apa, pentru ca nu au avut bani pentru apometre. Pentru acestia consiliul local nu a acordat nici un sprijin.

„Hotarirea consiliului local este lege pentru comunitate“

In abonament este prevazut un consum de zece metri cubi de apa, iar ce depaseste se plateste suplimentar, in functie de inregistrarile facute de apometru. Primarul comunei Alimpesti, Maria Mosor, recunoaste ca exista o hotarire a consiliului local pentru reducerea platii la abonament doar pentru consilieri, considerind ca acestia merita inlesnirea: „Hotarirea consiliului local este lege pentru comunitate. Au o reducere cei din consiliu, contravaloarea a zece metri cubi de apa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS