14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSituatie neclara la Fabrica de Tigarete Tirgu Jiu

Situatie neclara la Fabrica de Tigarete Tirgu Jiu

• Conducerea fabricii refuza sa ofere informatii despre situatia societatii • Angajatii au stat multe luni in somaj tehnic, din lipsa licentei de productie

Fabrica de Tigarete Tirgu Jiu va fi si ea afectata de privatizarea Societatii Nationale „Tutunul Romanesc“ (SNTR). Nu se stie ce se va intimpla cu sutele de angajati si nici cum va afecta privatizarea SNTR activitatea fabricii.

Directorul Cornel Buta refuza sa ofere informatii presei, pe motiv ca in acest sens trebuie contactat purtatorul de cuvint al SNTR. La numarul de telefon indicat de secretara directorului s-a precizat ca institutia nu are un purtator de cuvint. Angajatii de la Fabrica din Tirgu Jiu au fost mai multe luni in somaj tehnic, la sfirsitul anului trecut. Motivul l-a reprezentat lipsa licentei de productie a tigarilor. Nici datoriile fabricii nu pot fi cunoscute, pentru ca platile se fac direct la Bucuresti. Pina in urma cu doi ani, platile se faceau la Directia de Finante Publice Gorj.

„Nu stiu ce se mai intimpla acolo, pentru ca la noi nu mai platesc decit impozitele pe salarii. In urma cu doi ani, au fost niste probleme pentru ca acumulasera datorii de 200 de miliarde. Le-am blocat conturile, si-au luat banii inapoi, au fost tot felul de neintelegeri. Singurul lucru pe care il mai stiu este ca le-am sechestrat cabana de la Rinca, aceasta trecind, printr-o hotarire de guvern, in proprietatea statului“, a spus Dumitru Udroiu, seful Directiei de Finante Publice Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS