14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Zeci de slatineni, internati cu fracturi si luxatii

Zeci de slatineni s-au prezentat ieri la camera de garda a Spitalului Judetean Slatina, cu rani provocate de poleiul format pe strazile orasului. Abia in jurul prinzului autoritatile locale au luat masuri, fiind scoase doua-trei utilaje, iar citiva lucratori de la Spatii Verzi aruncau nisip pe trotuarele transformate in patinoare. Cele mai dese accidente cauzate de polei au fost fracturile de bazin si lombare, luxatiile si entorsele. Pina ieri, la ora 13.00, la Sectia ortopedie a Spitalului din Slatina, se prezentasera peste 30 de persoane, jumatate necesitind internarea. In prezent, toate paturile Sectiei ortopedie sint ocupate.

Inainte de a fi demisa, Ana Duma si-a dat demisia

Directoarea Serviciului de Ambulanta Gorj, Ana Duma, a fost cu un pas inaintea Consiliului de Administratie al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj, care punea in discutie demiterea acesteia din functia ocupata. Ministerul Sanatatii a hotarit suspendarea din functie a Anei Duma, insa cei de la DSP Gorj au considerat ca ar fi mai bine sa o demita. Miercuri, cu doar citeva ore inaintea intrunirii Consiliului de Administratie, Ana Duma si-a prezentat demisia din functia de directoare a Serviciului de Ambulanta Gorj. Ea nu si-a motivat cererea, precizind ca doreste sa se ocupe mai mult de problemele personale. Consiliul a aprobat demisia Anei Duma. Postul de director al Serviciului de Ambulanta Gorj este ocupat acum de Jana Prejbeanu, medic in cadrul institutiei.

Delegatia permanenta a PSD Gorj, aminata

Conducerea PSD Gorj anuntase pentru astazi intrunirea delegatiei permanente a partidului, in care ar fi trebuit sa se discute problemele din organizatia judeteana. Sedinta a fost aminata in ultimul moment pentru o data necunoscuta. Motivul a fost acela ca primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, presedinte si al organizatiei municipale PSD, isi sustine in aceeasi zi teza de doctorat. Prefectul judetului, Toni Grebla, a spus ca va fi prezent in public pentru sustinerea morala a primarului.

Accident de munca la ELECTROCARBON Slatina

Georgel Burtila, de 33 de ani, din Slatina, muncitor la SC ELECTROCARBON SA Slatina, a fost grav ranit ieri-dimineata, dupa ce a cazut de la o inaltime de sase metri. Barbatul a fost internat in Spitalul Judetean Slatina, intrucit a suferit o tasare a coloanei vertebrale, fiind acum in afara oricarui pericol. Inspectoratul Teritorial de Munca Olt a demarat cercetarile, in vederea stabilirii cauzelor incidentului.

Magazinele craiovene care fac soldari respecta legea

Magazinele craiovene care, in aceasta perioada, desfasoara activitati comerciale de soldare pentru produsele din sezonul toamna – iarna, in conformitate cu OG nr. 99/2000, respecta legea. Aceasta este concluzia functionarilor Primariei Craiova, care au desfasurat in ultima perioada controale la aceste unitati comerciale, pentru a monitoriza respectarea OG nr. 99/2000. „Nu am avut probleme deosebite cu respectarea de catre comercianti a Ordonantei nr. 99/2000. In proportie de 95%, agentii economici din Craiova si-au insusit bine prevederile ordonantei“, a declarat Dan Marin, functionar la Directia Economico-Financiara din cadrul Primariei Craiova. In prezent, 24 de magazine au depus la Primaria Craiova documentatia necesara pentru desfasurarea activitatii de soldare.

Mai multi agenti economici gorjeni au prejudiciat statul cu 462 de miliarde de lei

Grupul Operativ Judetean Gorj de Prevenire a Criminalitatii a dat publicitatii rezultatele inregistrate de principalele institutii din judet care se ocupa de respectarea si aplicarea legii. Grupul Operativ, din care fac parte prefectul Toni Grebla, Nicolae Mischie, comisarul-sef Constantin Nicolescu si prim-procurorul Gheorghe Roibu, a dat publicitatii un comunicat. In perioada 16 decembrie – 27 ianuarie, politistii au constatat 72 de cazuri de coruptie, fiind trimise la Parchetul Judetean Gorj 24 de persoane pentru luare de mita, 15 pentru dare de mita si noua pentru trafic de influenta. Directia Controlului Fiscal Gorj a depistat mai multe cazuri, nu se mentioneaza numarul acestora, de evaziune fiscala, prin diminuarea obligatiilor la bugetul de stat. Prejudiciul creat a fost de 462 de miliarde de lei. In comunicat a fost facuta doar o prezentare succinta a cazului fostei juriste Gabriela Baciu, din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, judecata in prezent pentru acte de coruptie. Grupul Operativ Judetean Gorj de Prevenire a Criminalitatii nu mai da publicitati de un an si jumatate nici un fel de date sau nume de firme. Motivul este ca, la un moment dat, intr-un astfel de comunicat a aparut si firma sotiei subprefectului de Gorj, Eugen Vilceanu.

Alexandru Crisan nu se prezinta la procesul cu directorul economic al UR Tirgu Jiu

Patronul UREX Rovinari, Alexandru Crisan, nu se prezinta la procesul pe care i l-a intentat directorului economic al Uzinei de Reparatii din Tirgu Jiu, Constantin Ficea. Directorul UR Tirgu Jiu a afirmat ca l-a acuzat anul trecut pe Alexandru Crisan ca la licitatiile organizate de Compania Nationala a Lignitului Oltenia ofera preturi de dumping si astfel cistiga majoritatea contractelor. Directorul economic de la UR Tirgu Jiu a declarat ca Alexandru Crisan nu s-a prezentat pina acum la proces, ultimul termen avind loc miercuri. Mai mult decit atit, Alexandru Crisan ii cere directorului economic al UR Tirgu Jiu daune morale de doua miliarde de lei. „Eu am fost la proces si judecatorul mi-a spus ca nu il gasesc nicaieri in Romania. Nu stiu unde sa il citeze. Eu am scos de la Registrul Comertului datele legate de firmele sale. Acolo sint toate adresele. Acum doua saptamini Crisan a fost la Tirgu Jiu. M-a intrebat ale cui interese le reprezint si am spus ca ale uzinei si apoi ale muncitorilor de la UREX. A ramas in pronuntare, insa am aflat ca s-a aminat pentru 11 februarie, pentru un nou termen“, a declarat Constantin Ficea. La rindul sau, directorul Uzinei de Reparatii Tirgu Jiu a depus mai multe plingeri la Pachetul Judetean, cerind ca procurorii sa il ancheteze pe Crisan pentru situatia grea in care se afla UREX Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS