12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorian Manescu ii face zile negre unui vecin

Florian Manescu ii face zile negre unui vecin

Barbatul s-a linistit pe moment la interventia executorului judecatoresc si a trupelor de ordine

Un craiovean ii transforma viata unui vecin in calvar. Florian Manescu a recurs chiar la amenintari cu toporul, in incercarile repetate de a-si reduce vecinul la tacere. Barbatul s-a linistit doar pe moment, la interventia in citeva rinduri a executorului judecatoresc, sustinut de forte de ordine.

O proprietate ipotecata si executata

La inceputul lunii mai 2002, Ion Tomescu, din Craiova, a intrat in posesia unui imobil de pe strada Riului, nr. 33, in urma cistigarii unei licitatii. Imobilul fusese scos la licitatie de creditorul MINDBANK SA Craiova, care nu-si recuperase creantele de la debitorii SC CARPATI SRL Craiova, Ioana si Gheorghe Vidan si Silvia si Stelian Lupsor.

Actul de adjudecare a fost numit titlu de proprietate pentru Ion Tomescu. La vremea respectiva, imobilul cu etaj era terminat, fiind netencuit pe exterior. De asemenea, in curtea acestuia se afla inca o constructie inceputa, fara stilpi de rezistenta. Noul proprietar a demarat imediat o investitie de finisaj al casei. In privinta constructiei neterminate, Ion Tomescu a vrut sa renunte la ea: „Intentionam sa demolez acele ziduri si sa refolosesc BCA-urile, iar fundatia s-o transform in piscina“, a spus acesta.

Scandal ca pentru zidul Berlinului

Conform caietului de sarcini care a stat la baza licitatiei si a actului de adjudecare, imobilul cu pricina era compus din casa cu etaj, teren si constructia inceputa si neterminata. In momentul in care Ion Tomescu a incercat sa demoleze o portiune din zidul dinspre proprietatea lui Florian Manescu, acesta a inceput scandalul:

„M-a injurat, m-a amenintat ca ma bate, zicind ca e zidul lui. De fiecare data cind ma vedea in zona, se intimpla acelasi lucru. De citeva ori a sarit si cu toporul la mine“, a declarat Ion Tomescu.

De fapt, scandalagiul se folosise de acea portiune de zid cind isi construise garajul, patrunzind pe proprietatea vecina cu aproximativ 20 de centimetri. Daca Ion Tomescu isi recupera BCA-urile, Florian Manescu raminea fara un zid la garajul de tabla. Situatia a fost rezolvata tot de Florian Manescu. El a demolat zidul cu pricina… „Mi-a furat BCA-urile. Acum le tine ascunse in garaj“, a declarat Ion Tomescu, precizind ca a si fotografiat gramada de materiale de constructii din garajul vecinului.

Manescu a inlocuit repede acel zid cu un perete din bucati de tabla ruginita, montat pe fundatia fostului zid. Adica tot pe proprietatea lui Tomescu.

Fortele de ordine versus Florian

Noul proprietar l-a reclamat pe Manescu organelor competente, dar nimeni nu a luat vreo masura. Lui Ion Tomescu i s-a comunicat faptul ca nici impotriva sa nu a fost pusa in miscare urmarirea penala la plingerea lui Florian Manescu. Intre cei doi procesele curg sir – vreo trei la numar. In acest timp, Ion Tomescu si-a continuat investitia. Ajungind la faza de montare a burlanelor, a avut iar de furca cu Florian Manescu. Cu toate ca in spatele casei este o straduta infundata, care serveste drept cale de acces inca unei familii, acesta nu i-a permis sa aduca muncitorii sa efectueze lucrarea. Noul proprietar a apelat la institutiile statului. In baza unei ordonante prezidentiale, acesta a solicitat unui executor judecatoresc ajutorul pentru a termina montarea burlanelor. Pentru a fi posibil acest lucru, executorul a solicitat, la rindul sau, sprijinul fortelor de ordine.

La fel s-a intimplat si la punerea in posesie in urma adjudecarii imobilului. Numai asa Ion Tomescu a reusit sa-si termine lucrarea. Lucrurile nu s-au oprit aici.

„Ca sa se razbune, m-a amenintat ca-mi va distruge toate burlanele, ceea ce a si inceput“, a spus Ion Tomescu. Intr-adevar, unul din burlane este desprins de sub streasina.

Florian nu se dezminte

Temperamentul lui Florian a iesit la iveala si in prezenta noastra. „Ce cautati, domn’e, acolo, pe proprietatea mea?“, ni s-a adresat acesta referindu-se la ulicioara din spatele casei lui Tomescu, iar apoi catre Ion Tomescu: „Iar venisi pe aici? Ce tot cauti? Aia este curtea mea si te rog sa pleci ca cine stie ce fac!“. Acest lucru ne-a determinat sa credem spusele lui Ion Tomescu privind agresivitatea vecinului sau.

„Intentionez sa-l reclam mai departe. Nu pot lasa lucrurile asa, pentru ca am inghitit prea multe. Cind m-am mutat aici, mi-a cerut sa-i imprumut cinci milioane de lei, ca sa plateasca nu stiu ce facturi. Necunoscindu-l, i-am dat, c-am zis ca sintem vecini. Nici banii nu i-am mai vazut si nici liniste nu am cu el. Trebuie sa existe un organ al statului care sa-l puna la punct“, a mai spus Ion Tomescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS