10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariile cadrelor didactice vor fi majorate anul acesta

Salariile cadrelor didactice vor fi majorate anul acesta

Reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative in invatamint, precum si cei ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului au semnat, la sfirsitul anului trecut, noul contract colectiv de munca, care, potrivit sindicatelor, cuprinde mai multe drepturi pentru angajatii din sistem, atit obligatorii, cit si executive.

Ionel Barbu, liderul Sindicatului din Invatamintul Preuniversitar (SIP) Olt, a declarat ca sindicalistii au reusit sa cuprinda intr-un articol o marire a fondului de salarii. Cresterea va fi de peste cinci la suta, in unele cazuri putind ajunge pina la sapte – opt la suta.

„In afara de cele doua cresteri salariale care vor avea loc incepind cu 1 ianuarie, respectiv 1 octombrie, noi am prevazut in contractul colectiv de munca si posibilitatea altor majorari salariale.

Aceste noi majorari vor fi resimtite de la 1 martie, cind s-a convenit ca salariile sa fie majorate cu cinci la suta din fondul total de salarii, iar a doua crestere suplimentara va avea loc din al doilea semestru, cind vom negocia o noua grila de salarizare pentru personalul din invatamint. Precizez insa ca aceasta noua negociere se va desfasura numai daca MMSS nu va finaliza pina atunci Legea salarizarii bugetarilor. Ministerul Educatiei a fost de acord cu acest lucru. Noul contract colectiv de munca din invatamint este categoric mai bun decit cele anterioare“, a afirmat Ionel Barbu. In judetul Olt predau circa 7.500 de cadre didactice, iar dintre acestea doar 181 sint platite direct de MECT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS