17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegia de Apa va face debransari

Regia de Apa va face debransari

Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova va trece la debransarea marilor datornici imediat ce vremea ii va permite. Pentru a evita spargerea unor conducte din cauza temperaturilor scazute, echipa de debransare, alcatuita din zece oameni, asteapta ca in Craiova sa se inregistreze plus zece grade Celsius, pentru a trece la debransari.

Asociatiile de proprietari cu cele mai mari datorii catre regie sint Asociatia nr. 14 din cartierul 1 Mai, cu 2,7 miliarde de lei, si Asociatia nr. 9 din cartierul Craiovita Noua, cu un debit de 2,5 miliarde de lei si alte zece asociatii de proprietari care au datorii de peste un miliard de lei. Debitele tuturor asociatiilor craiovene se ridica la peste 65 de miliarde de lei.

In topul marilor datorinici se afla Spitalul de Urgenta Craiova, cu datorii de 2,7 miliarde de lei, desi a achitat pina in sarbatori un miliard. Urmeaza AQUATERM Filiasi, cu 2,5 miliarde de lei, Regia Autonoma de Transport Craiova, cu 0,7 miliarde de lei, precum si PAN GROUP. SC AVIOANE SA are de achitat regiei 0,6 miliarde de lei. In prezent, RAA Craiova este in proces cu aceste institutii, dar si cu asociatiile de proprietari si urmeaza sa obtina titluri executorii pentru executarea silita.

O problema exista in cartierul Bucovat, unde locuitorii de pe mai multe strazi refuza sa plateasca apa rece. „Vom debransa masiv casele particulare, mai ales in cartierul Bucovat. Ne gindim sa taiem conducta stradala din cauza locatarilor care refuza sa achite apa rece. Toti datornicii vor primi preaviz si li se vor comunica in scris debitele pe care le au, precum si termenele acordate pentru achitarea acestora“, a declarat Ionel Titea, directorul economic al Regiei Autonome de Apa Craiova.

Datorii mari si la agentul termic

Regia de Termoficare Craiova are de recuperat de la populatie aproximativ 350 de miliarde de lei si 50 de miliarde de la agentii economici. Regia de Termoficare are datorii de achitat in valoare de 400 de miliarde de lei pentru agentul termic primar, energie electrica si gaz metan. Cel mai mare datornic este Asociatia de Proprietari nr. 14 din cartierul 1 Mai, cu sapte miliarde de lei, iar Asociatiile nr. 23 si nr. 24 din cartierul Craiovita Noua au restante cuprinse intre doua si patru miliarde de lei. Toti debitorii sint actionati in instanta de Regia de Termoficare. „In prezent, nu putem face nici o debransare. Numai dupa terminarea sezonului de incalzire, adica dupa 15 aprilie, putem incepe aceasta actiune“, a precizat Tatian Tudorache, directorul Regiei de Termoficare Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS