14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBatrini si bolnavi deveniti povara pentru rude

Batrini si bolnavi deveniti povara pentru rude

Frigul de afara i-a determinat pe cei fara locuinta sa-si caute adapost in spitale. Ca de obicei, cele mai multe cazuri s-au inregistrat la Spitalul de Urgenta din Craiova, in preajma Craciunului.

Printre cei care inca isi asteapta rudele sa-i duca acasa este si Constantina Buscu, de 86 de ani, din Dragotesti – Gorj. Pe 18 decembrie, batrina a fost internata dupa ce si-a fracturat un picior in Clinica de ortopedie. Complet restabilita in urma ingrijirilor medicale primite, batrina nu poate parasi spitalul singura, asa incit personalul medical i-a anuntat familia. „Au venit pe la ea niste nepoti, au vazut-o, dar au lasat-o in spital. Acum am solicitat Primariei Dragotesti sa-i oblige pe nepoti sa vina sa o ia acasa“, a precizat Andrei Pana, director de ingrijiri in cadrul Spitalului de Urgenta Craiova.

Nepoata s-a aratat mai interesata de pensia batrinului

Tot la Spitalul de Urgenta Craiova, dar in Clinica de neurochirurgie, se afla Danut Nicolae, de 57 de ani, din Motatei – Dolj. Barbatul sustine ca a ajuns la spital inainte de Craciun, dupa o altercatie cu un prieten din Craiova, la care se afla in vizita. In urma agresiunii, Danut Nicolae a suferit leziuni cerebrale care au necesitat o interventie chirurgicala. Acum, complet refacut dupa operatie, asteapta sa fie luat acasa de fiul sau, Gigi. Cadrele medicale sustin insa ca baiatul nu a venit deloc pe la spital sa-si vada tatal, singura ruda care l-a vizitat fiind o nepoata, care s-a aratat interesata mai degraba de data la care batrinul urma sa ia pensia decit de starea de sanatate a acestuia.

Gheorghita este o femeie de aproximativ 60 de ani, care, de la Craciun, locuieste intr-un salon din urgenta spitalului. Cadrele medicale sustin ca femeia a fost adusa de pe strada de o ambulanta si ca, in ciuda insistentelor lor, nu au putut afla nimic despre familia ei, Gheorghita purtindu-se ca un om cu mintea ratacita. In urma demersurilor facute de conducerea sectiei, politia incearca sa afle toate datele despre femeie, pentru a o putea trimite acasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS