24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Revelion in Piata Prefecturii din Craiova

Municipalitatea craioveana va oferi si in acest an celor care se vor incumeta sa infrunte frigul cu o sticla de sampanie in centrul orasului un program de Anul Nou, ce-i drept, cam saracut in oferte.

Revelionul din Piata Prefecturii va debuta la ora 19.00 si se va termina dupa prima ora a noului an, cu deja obisnuitele focuri de artificii. Pentru ca nu dispune de un buget prea mare, municipalitatea va aduce in centrul orasului doar trupe de muzica autohtone: EXTAZ, X-TAZ, CIEL, TRIO DANCE, AKCES, solistul DAN ZORILA, SIDONIA si ANI, precum si trupa de dans modern EURODANCE. Intre orele 20.00 si 21.30, iubitorii de folclor vor putea asculta un concert al Ansamblului „Maria Tanase“. Intre altele, programul include concursurile Karaoke si Miss Revelion – cistigatoarea urmind sa primeasca un premiu de un milion de lei din partea organizatorilor. Intregul buget al manifestarii s-ar ridica la circa 300 de milioane de lei. Ca in fiecare an, municipalitatea va imparti copiilor saraci 500 de plasute cu cadouri in valoare de cite 200-250.000 de lei, dupa cum declara primarul Vasile Bulucea. Si, pentru ca tot veni vorba de primar, trebuie sa mai spunem ca aproape de miezul noptii, acesta va cuvinta craiovenilor adunati in piata obisnuitul discurs de Anul Nou.

Angajatii Salubritatii Craiova au luat prime de Sarbatori

Cei 490 de angajati ai Serviciului Public de Salubritate Craiova au primit o prima de Sarbatori in valoare de 500.000 de lei. „De aceasta bonificatie au beneficiat angajatii vechi ai Serviciului Public de Salubritate. Cei care au fost angajati conform Legii nr.77 nu au beneficiat de aceasta prima“, a precizat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate Craiova.

Linie telefonica speciala la CJAS Mehedinti

Mehedintenii vor putea reclama disfunctionalitatile privind activitatea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) la o linie telefonica speciala. Chiar din prima zi a anului viitor, mehedintenii vor putea adresa la orice ora sugestii, sesizari si reclamatii reprezentantilor CJAS, deoarece la nivelul institutiei va functiona o linie telefonica speciala de tip „Telverde“. Potrivit medicului Gheorghe Bunciu, directorul CJAS Mehedinti, la numarul de telefon 32.88.73 va raspunde in orice moment un angajat al institutiei, care va prelua apelurile venite din partea cetatenilor.

Serviciile medicale vor fi asigurate de Anul Nou

Toate spitalele din Mehedinti asigura, in perioada 31 decembrie-2 ianuarie, asistenta medicala prin camerele de garda specializate. Serviciul de Ambulanta Mehedinti va avea program normal de lucru si va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces. Directia de Sanatate Publica Mehedinti asigura, la rindul ei, un serviciu de garda permanent la sediul din strada Traian, unde pot fi anuntate eventualele nereguli legate de securitatea alimentelor. Urgentele se vor solutiona prin Serviciul de primire urgente al Spitalului Judetean din Drobeta Turnu Severin si prin camerele de garda ale celorlalte spitale. Medicii din laboratoarele medicale din judet vor asigura permanenta de la domiciliu. La cabinete au fost afisate numerele de telefon ale medicilor, astfel incit, in caz de nevoie, bolnavii ii vor putea contacta la orice ora. Au fost organizate echipe de garda, punindu-se un accent deosebit in zilele „fierbinti“, respectiv 31 decembrie si 1 ianuarie. Trei farmacii au program nonstop de Anul Nou in Drobeta Turnu Severin, respectiv Avicena, Ecofarm si Samac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS