11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBogatii Olteniei vor sa dea papuci saracilor

Bogatii Olteniei vor sa dea papuci saracilor

La Palatul Administrativ al judetului Dolj a avut loc ieri sedinta de constituire a Asociatiei Oamenilor de Afaceri, o alta idee a prefectului Ion Calin. Cu toate ca a fost anuntata cu surle si trimbite, fiind girata de Camera de Comert si Industrie Oltenia, sedinta nu a trezit interesul firmelor.

In sala de sedinte a institutiei au fost prezente vreo 30-40 de persoane, reprezentante ale unor firme mai mari sau mai mici din judet, discutiile limitindu-se la mici sugestii. Nici reprezentantii administratiei si nici cei care au participat la intrunire nu au stiut care este, de fapt, scopul si rolul acestei asociatii. Presa a etichetat-o la un moment dat „pusculita PSD“ pentru apropiata campanie electorala.

Boboc: „FPP? FPP nu exista!“

Surprinzator sau nu, cei mai potenti oameni de afaceri din Dolj, pe care, recent, revista Capital i-a inclus in topul celor mai bogati din tara, nu au fost prezenti la intilnire. Dinel Staicu, Doru Stanescu, George Ilinca, fratii Panait, fratii Mihailescu si altii, care, neoficial, au averi comparabile cu acestia, probabil si-au ris in barba cind au auzit de aceasta asociatie.

La intrebarea „De ce la aceasta intilnire nu au fost prezenti afaceristii cei mai bogati din judet?“, subprefectul Virgil Boboc a raspuns: „Nu-mi pot explica de ce nu au participat, desi noi le-am trimis invitatii“. Apoi, subprefectul a recunoscut ca societatea la care Dinel Staicu este presedintele Consiliului de Administratie, SIF Oltenia, nici macar nu a fost invitata la reuniune. Cunoscutul afacerist nu a primit invitatie nici prin alte firme pe care le reprezinta, sustine subprefectul. „FPP? FPP nu exista!“, a spus Boboc. Ba exista, am spune noi, Asociatia FPP Oltenia fiind unul dintre actionarii societatii comerciale care administreaza clubul de fotbal Universitatea Craiova. Dincolo insa de aceste „mici imperfectiuni“, trebuie sa spunem ca noua asociatie isi va continua intilnirile joia viitoare. Prefectul Ion Calin le-a desenat celor prezenti in sala viitorul: urmatoarele intilniri sa adune peste 500 de oameni, sa aiba loc in sala Teatrului National si, eventual, „sa fie invitati si citiva ministri si secretari de stat“. Pina atunci insa, una dintre firme a propus ca, in ajun de sarbatori, persoanelor sarace din judet sa li se dea cite o pereche de papuci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS