22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Trei cabinete veterinare vor avea program prelungit

Severinenii care vor sacrifica un porc in preajma sarbatorilor de iarna vor avea la dispozitie trei cabinete sanitar-veterinare, unde vor putea efectua examenul trichineloscopic. Acestea sint situate pe strazile Dr. Saidac, Kisseleff si in Piata Crihala si vor avea program prelungit. Examenul trichineloscopic reprezinta cea mai simpla si operativa metoda pentru depistarea infestarii cu Trichinella si costa 36.000 de lei. Trichinoza se manifesta prin tulburari neuropsihice, respiratorii si cardiace si se produce de obicei prin ingestia de carne infestata, insuficient preparata termic.

Colindatorii trebuie sa se programeze la Primaria Tirgu Jiu

Primaria Tirgu Jiu a intocmit o planificare a zilelor in care va primi colindatori in saptamina care precede Craciunul. Acestia va trebui sa se programeze in prealabil printr-o adresa scrisa sau la telefon, pentru a evita aglomeratia. Masura a fost luata dupa ce, anul trecut, institutia a fost colindata de peste 1.500 de persoane din toate colturile judetului, organizatorii neavind cadouri pentru toti colindatorii. In acest an, primaria a pregatit aproximativ 2.000 de pachete.

Trei minori retinuti pentru furt

Trei minori cu virste intre 14 si 17 ani, din Drobeta Turnu Severin, au fost prinsi in flagrant, in noaptea de marti spre miercuri, de echipa mobila a Comandamentului de Jandarmi Judetean Mehedinti, in timp ce sustrageau un radiocasetofon si doua boxe auto din autoturismul Dacia 1300, cu numarul de inmatriculare MH-10-HHH. Masina era parcata pe strada Orly, din municipiu, iar din primele cercetari a rezultat ca Matei N., Marian P. si Sorin P. au mai comis si alte furturi pe raza orasului. Potrivit maiorului Crinel Zaharescu, purtatorul de cuvint al Comandamentului de Jandarmi Judetean Mehedinti, minorii au fost predati politistilor severineni, pentru continuarea cercetarilor.

Sanda Mischie a renuntat la judecata cu Mircea Dinescu

Sanda Mischie, sotia liderului PSD Gorj, Nicolae Mischie, a dat publicitatii marti seara, intr-o emisiune radio, motivul pentru care a renuntat la judecata cu poetul si jurnalistul Mircea Dinescu. „As fi cheltuit foarte multi bani pe drum si as fi pierdut foarte mult timp pe la procese. Asa ca am renuntat!“, a declarat Sanda Mischie. Aceasta a cerut unei instante din Tirgu Jiu ca Mircea Dinescu sa fie condamnat pentru insulta si calomnie, dupa ce a scris in revista Aspirina Saracului un articol in care descria „prima doamna a Gorjului“. Judecatorii gorjeni au scos cauza de pe rol si au inaintat-o unei judecatorii din Bucuresti, respectindu-se astfel competenta teritoriala. Drumul spre Capitala pentru fiecare termen de judecata a fost imposibil pentru Sanda Mischie, motiv pentru care, spunea ea, a renuntat la plingere.

La Corabia, problema energiei termice – nerezolvata

Autoritatile inca nu au rezolvat problema energiei termice in orasele din Olt. In vreme ce in Slatina au caldura doar scolile, la Corabia, din cele aproximativ 2.750 de apartamente, 970 au fost debransate. O data insa cu promisiunile guvernantilor, legate de acordarea de facilitati la plata incalzirii, au cerut sa fie rebransati proprietarii a 52 de apartamente. Autoritatile orasului au calculat ca in aceasta iarna vor fi cheltuite circa 3,2 miliarde de lei pentru plata subventiilor la caldura. In Bals, autoritatile au reusit sa rezolve in mare parte problema caldurii. Potrivit primarului Vitalie Stanciu, in prezent beneficiaza de energie termica aproape trei mii de familii, lucru care a fost posibil ca urmare a darii in folosinta a trei puncte termice din cele patru.

Profesorii din Husnicioara nu si-au primit salariile

23 de cadre didactice de la Scoala din Husnicioara, judetul Mehedinti, s-ar putea afla in situatia de a nu avea ce pune pe masa de sarbatori, deoarece nu si-au primit salariile pentru luna noiembrie. Potrivit lui Mihai Dima, presedintele Sindicatului Liber din Invatamint Mehedinti, situatia s-ar putea repeta si in aceasta luna, reprezentantii primariei motivind ca resursele financiare sint limitate. Aceasta nu este singura nemultumire a profesorilor de la Scoala din Husnicioara. Unele cadre didactice au intimpinat probleme cind au incercat sa-si ia decizia de pensionare si au constatat ca primaria nu a trimis actele necesare la Casa Judeteana de Pensii, pentru calcularea punctajului.

Primarul din Cotofenii din Dos semneaza actele cu pana de gisca

Primarul comunei doljene Cotofenii din Dos, Nicolae Timplaru, este cunoscut pentru pasiunea sa pentru Anton Pann. Mai-marele comunei a gasit, in urma cu o luna, o solutie ca sa nu-i mai dispara pixurile si stilourile de pe birou. Nicolae Timplaru a confectionat din doua pene de gisca si doua paste de pix niste instrumente de scris ca pe vremea lui Anton Pann. Mindru de ideea sa, primarul democrat scrie numai cu pixurile sale, iar drept dovada nimeni nu le-a mai luat. „De o luna am gasit solutia sa nu mai dispara pixurile. Desi multi zic ca ne intoarcem in timp, eu cred ca e mai bine asa si chiar sint mindru de penitele mele cu pasta de pix“, a precizat Nicolae Timplaru, primarul comunei Cotofenii din Dos.

Sesizari trandafirii

Primaria din comuna Stoenesti – Olt are, ca toate primariile care se respecta, o cutie de sesizari pentru tot omul care are ceva de spus, dar ii lipseste curajul s-o faca in gura mare, in buricul tirgului. Cutia, incapatoare si asezata la intrarea in primarie, chiar linga usa, iti cam da insa de gindit din cauza graficii care o impodobeste: o mina cam galbejita, cu unghii stilizate, care tine strins trei trandafiri tricolori. Nu trandafirul din motul buchetului, nefiresc si albastru violent e vinovat de traumele taranului cazut pe ginduri, ci dilema in care este virit dupa aceea: ori primarul asteapta numai sesizari „trandafirii“, ori desenul este un apropo discret la „atentia“ pe care trebuie s-o primeasca secretara sau nevasta primarului pentru rezolvarea sesizarii, ori tot ignorantul este avertizat de la intrare de coloratura celor care conduc localitatea?!… Si daca-i asa, nu e de mirare placerea cu care opozitia isi baga sesizarile, cu virf si indesat, in cutia cu pricina…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS