11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul economic al Sanatoriului Dobrita - acuzat de angajati

Directorul economic al Sanatoriului Dobrita – acuzat de angajati

Un grup de salariati ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Dobrita a adus la cunostinta Directiei de Sanatate Publica Gorj mai multe ilegalitati comise de directorul economic al sanatoriului.

„Va rugam sa intelegeti si sa acceptati motivele pentru care aceasta sesizare nu este semnata. In cazul in care nu se va face dreptate, ne asteptam la represalii pe care nu le vom putea controla. Va solicitam insistent sa dispuneti anchetarea activitatii lui Alexandru Prejbeanu pe perioada detasarii la unitatea noastra. Noi credem ca ilegalitatile sint mult mai mari, dar nu avem acces la actele contabile…“, asa se incheie sesizarea facuta de mai multi medici ai Spitalului de Pneumoftiziologie, prin care aduc la cunostinta Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj ilegalitatile comise de directorul economic al unitatii sanitare.

Acestia sustin ca Alexandru Prejbeanu, directorul economic, a eliminiat carnea din alimentatia bolnavilor de TBC, inlocuind-o cu conserve, compoturi si gemuri, pe care le achizitioneaza doar de la anumite firme. In ultimele doua luni, a fost achizitionata varza cu 7.000 de lei kilogramul de la firma fiului medicului sanatoriului, Marian Olaru, in conditiile in care la data achizitionarii, pretul angro era de 2.000 lei/kg.

Medicii Spitalului de TBC mai sustin ca directorul economic face plati preferentiale catre anumite firme, lasind neachitata datoria la energie electrica. De asemenea, pe facturile inaintate de furnizor nu se solicita sa fie specificat gramajul produselor, in special al celor ambalate, iar angajatii sanatoriului sustin ca le sint retinuti bani din salariu in mod nejustificat.

„Nu raspundem la sesizari anonime!“

Aceste reclamatii nu i-au interesat insa pe reprezentantii DSP Gorj. Dupa ce si-a consultat juristii, directoarea directiei, Ana Baleanu, a declarat ca nu poate verifica aspectele sesizare, intrucit plingerea este anonima:

„Sa aiba raspundere cei care fac sesizari si sa semneze. Nu mi s-au parut fapte grave cele sesizate in memoriu si juristii m-au sfatuit sa nu dau curs unei asemenea plingeri. Sint medic, nu jurist“. Cit despre sesizarea din oficiu, juristii directiei nu au habar. Directorul economic al Sanatoriului Dobrita, Alexandru Prejbeanu, nu a putut fi contactat de reporterii nostri, insa directoarea Baleanu a precizat ca a avut o discutie cu acesta si nu a recunoscut nici o acuzatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS