21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestitie de 650.000 de euro in Drobeta Turnu Severin

Investitie de 650.000 de euro in Drobeta Turnu Severin

Uniunea Europeana finanteaza proiectul, prin programul ISPA, cu 487.500 de euro

Aproximativ 650.000 de euro vor fi utilizati pentru elaborarea documentatiilor necesare reabilitarii retelelor de alimentare cu apa potabila, extinderii acestora, continuarii lucrarilor la sursa alternativa de apa, canalizarii si constructiei statiei de epurare pentru municipiul Drobeta Turnu Severin.

Uniunea Europeana finanteaza proiectul, prin programul ISPA, cu 487.500 de euro, responsabil fiind Consiliul Judetean (CJ) Mehedinti, iar partener va fi Consiliul Local Drobeta Turnu Severin.

Potrivit presedintelui CJ Mehedinti, Constantin Sirbulescu, stadiul de implementare a proiectului a fost analizat la a sasea reuniune a Comitetului de Monitorizare ISPA, desfasurat la sfirsitul lunii noiembrie, la Bucuresti.

„Obiectivul acestui proiect il constituie pregatirea aplicatiei din fonduri ISPA, in vederea obtinerii fondurilor necesare pentru aceste lucrari. Retelele uzate vor fi schimbate, iar zonele periferice care nu au beneficiat inca de o sursa de alimentare cu apa potabila vor fi racordate. In prezent, municipiul Drobeta Turnu Severin este alimentat cu apa din Dunare, sursa alternativa fiind Toplet, unde Consiliul Judetean Mehedinti a investit pina la aceasta data cinci milioane de dolari. Prin proiectul ISPA trebuie sa continuam lucrarile la aceasta sursa alternativa de apa potabila. Municipiul nu are statie de epurare, insa consiliul local nu dispune de resursele financiare necesare realizarii unor asemenea obiective. Pina in prezent, s-a semnat contractul si se asteapta sosirea consultantului in judet si incepereaa elaborarii documentatiilor“, a declarat Constantin Sirbulescu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti.

Investitia va costa aproximativ 60 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane de euro sint nerambursabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS