16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDatorii de trei miliarde recuperate de CAS Dolj

Datorii de trei miliarde recuperate de CAS Dolj

Casa de Asigurari de Sanatate Dolj a reusit in luna octombrie sa recupereze aproximativ trei miliarde de lei de la agentii economici cu datorii la fondul asigurarilor sociale de sanatate. Potrivit reprezentantilor CAS Dolj, sumele strinse de la datornici in perioada mentionata depasesc nivelul mediu al creantelor recuperate in anul 2003, un mare merit pentru aceasta avindu-l actiunile de executare silita aflate in curs de derulare.

„Masurile de executare silita s-au concretizat in emiterea de popriri transmise la nivelul tuturor societatilor sau subunitatilor bancare din judet pentru debitele restante inregistrate de 70 de agenti economici. Avem in vedere si dosarele aflate pe rol din anii precedenti, pe baza carora se vor face popriri asupra disponibilitatilor bancare ale debitorilor, popriri la terti sau, daca e cazul, se vor aplica sechestre asupra bunurilor mobile si imobile din patrimoniul agentilor economici debitori“, a declarat dr. Elena Dumitrascu, presedinte – director general al CAS Dolj.

In luna octombrie, sume semnificative au fost recuperate prin executare silita de la ICMET – 750 de milioane de lei, ICSITPML – 423 de milioane de lei, RAT Craiova – 398 de milioane de lei, ACROGET SA – 215 milioane de lei, urmate de SC ICESI SA, MARLOREX SRL, SC BACHUS SA si CAVI IMEXCO SRL, de la fiecare recuperindu-se mai putin de 200 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS