21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulucea a venit in Gorj sa ia apa

Bulucea a venit in Gorj sa ia apa

Edilul Craiovei, Vasile Bulucea, a fost ieri in vizita in Gorj, unde a discutat cu sefii judetului despre viitoarea investitie Tismana Aval II, de unde municipiul Craiova va fi alimentat cu apa potabila.

Prefectul de Gorj, Toni Mihail Grebla, a declarat ca la discutii au mai participat Ion Voiculescu, presedintele Consiliului Judetean Dolj, si prefectul de Dolj, Ion Calin. Prin investitia de la Tismana va fi asigurata alimentarea cu apa a municipiului Craiova si a citorva zeci de localitati din Gorj. In plus, vor fi construite un lac de acumulare la Tismana si o aductiune de apa la Tintareni. Pina in prezent, a fost semnat un parteneriat intre Consiliile Judetene Dolj, Gorj, Consiliul Local Craiova si HIDROELECTRICA SA. Proiectul a fost deja realizat, investitia fiind evaluata la aproximativ 120 de milioane de euro.

„Vom incerca sa punem la punct, impreuna cu autoritatile din Dolj, detaliile legate de obtinerea unei garantii guvernamentale pentru imprumut. Banii vor fi luati de la un grup de banci din Suedia, Danemarca si Norvegia. Exista posibilitatea de a oferi si garantii locale. Firma care va cistiga proiectul va trebui sa il finalizeze in doi ani si jumatate – trei ani. Astfel, va exista o conducta de apa intre Tismana si Craiova“, a spus prefectul de Gorj, Toni Mihail Grebla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS