15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii din Motru vor avea caldura

Elevii din Motru vor avea caldura

Primaria Motru a reusit sa ajunga la o intelegere cu prestatorul de servicii UATAA, care s-a aratat dispus ca, de la inceputul saptaminii viitoare, sa furnizeze agent termic in municipiu.

Ion Iorga, primarul localitatii, a spus ca institutia pe care o conduce a reusit sa faca rost de aproximativ 200 de milioane de lei pentru a plati din datoria pe care scolile o au catre UATAA Motru.

Conducerea Uzinei de Agent Termic a promis ca de luni va furniza caldura in scoli. Peste 200 de elevi ai Colegiului National „George Cosbuc“ au iesit in strada si au pornit intr-un mars spre primarie si UATAA, protestind din cauza frigului din salile de clasa. Primaria nu are bani sa achite facturile scolilor la energie termica si nici pe cele ale spitalelor. Din aceasta cauza, in salile de operatie ale Spitalului din Motru au fost instalate radiatoare. In acelasi timp, asociatiile de locatari vor fi nevoite sa isi achite macar o parte din datoria de 50 de miliarde de lei, daca vor sa aiba caldura, la fel ca si institutiile de invatamint. Pentru a putea pune in functiune sistemul, prestatorul de servicii efectueaza ultimele revizii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS