21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiini eutanasiati cu pusca

Ciini eutanasiati cu pusca

Un locuitor al orasului Ticleni, judetul Gorj, invatator la scoala din oras, a sesizat Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Carbunesti ca in seara de 10 septembrie a asistat la impuscarea unor ciini de catre trei oameni inarmati cu pusti de vinatoare. Invatatorul Ion Mercioiu a povestit ca a vazut cum cei trei vinatori au tras asupra patrupedelor, chiar in oras, in apropierea unei unitati economice.

„Au mai asistat citiva oameni care iesisera pe balcoane pentru ca au auzit impuscaturi. Totul s-a petrecut in jurul orei 19.00. L-am intrebat pe unul dintre ei de ce trag cu pusca in oras si mi-a spus sa-mi vad de treaba. Apoi a venit un tractor in care au incarcat ciinii impuscati si au plecat“, a spus invatatorul.

Ion Mazilu confunda primaria cu cabinetul propriu

Primarul orasului Ticleni, Ion Mazilu, a spus ca nu are cunostinta despre acest incident si nu poate sti tot ce se intimpla in oras.

„Eu nu sint vinator, eu sint medic veterinar. In oras nu sint prea multi ciini comunitari si nici nu avem nevoie de un serviciu care sa se ocupe de ei. Fiecare om are ciinele lui. La cererile oamenilor, am mai eutanasiat ciini bolnavi“, a precizat primarul. Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Carbunesti a inaintat Politiei Ticleni dosarul, care se afla in cercetare.

Reprezentantii politiei au precizat ca impuscarea ciinilor s-a facut in urma unor cereri inregistrate la cabinetul particular al primarului, care este si medic veterinar, prin care citiva locuitori ai orasului solicitau eutanasierea a patru ciini.

Asociatia Vinatorilor nu a eliberat autorizatia necesara

Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Gorj a primit de la inceputul anului solicitari de la diverse primarii din judet, care cereau impuscarea ciinilor din padurile de la marginea localitatilor pentru ca pun in pericol vinatul. Asociatia nu a inregistrat insa nici o solicitare de acest gen de la Primaria Ticleni.

„Impuscarea nu se poate face la intimplare, ci numai cu o autorizatie pe care o eliberam noi. Personal semnez asa ceva si nu am primit nici o cerere de la Ticleni. De obicei nu se fac aceste actiuni in oras, ci doar in afara lui si numai cu supraveghere speciala, altfel este ilegal“, a spus Nicolae Tonca, directorul Asociatiei Vinatorilor si Pescarilor Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS